Artikels

Ons Wekelijks Bier We gaan het carnavalsweekend in en dat is altijd een leuk vooruitzicht. Lol tappen, overal een klucht van maken, lachen, feesten, uit de bol gaan, … alles...

Vanuit de horeca kwam veel vraag naar Rochefort-bieren op fust (tap). In eerste instantie gaat de brouwerij van Trappistes Rochefort nu de stap zetten met de blonde Triple Extra wiens...

Belgische bruine cafés, dat zijn de gezellige kroegen waar het bier net zo rijk vloeit als de verhalen. In deze lokalen vind je geen strakke designstoelen, maar doorleefde houten tafels en...

Twee dynamische ondernemers, Jean Hummler en Andy Mengal,  die de originele “Chez Moeder Lambic” in Saint-Gilles een tweede adem bezorgden, openden enkele jaren geleden een tweede zaak in het centrum van Brussel...

Stadsbrouwerij De Koninck is het decor voor de 2e editie van BEER EXPERIENCE Antwerpen, een niet te missen brouwexpo Of je nu een professionele, craft, micro- of thuisbrouwer bent of...

Ons Wekelijks Bier Vandaag staan er traditiegetrouw pannenkoeken op de menu. De ronde, goudblonde pannenkoeken zouden doen denken aan de zon en dus uiterst geschikt zijn om dit hemellichaam te...

Dit godenbier rust 4 maanden op eikenhoutenvaten uit de Bourgogne streek. De link naar wijn is niet nooit ver. Foto’s © Bart Van der Perre

...

Berliner Weisse is een klassieke en historisch rijke bierstijl die zijn oorsprong vindt in de Duitse hoofdstad, Berlijn. Deze bierstijl, die bekendstaat om zijn lichte, verfrissende karakter en zijn kenmerkende...

Dit leuke en interactieve boek beweegt zich door de tijd en over de wereld om de verhalen te vertellen achter enkele van de bekendste hedendaagse bierstijlen, waaronder Duitse lagers, Engelse...

Ons Wekelijks Bier We doen niet mee met ‘Dry January’ en ook ‘Tournée Minérale’ laten we voor wat het is. In de periode dat we van het een naar het...

Hemelse Rijstpap Op het beroemde schilderij De Boerenbruiloft van Pieter Bruegel de Oudere smullen de aanwezigen van rijstpap. Het kindje op de voorgrond likt zelfs zijn vingers af. Volgens het...

Kriek is het meest traditionele fruitbier. Oude kriek heeft alle eigenschappen van een Oude Geuze, aangevuld met een aangenaam fruitige smaak. Brouwers voegen krieken toe aan de lambiek voor het...

Witbier, dat is Hoegaarden van Pierre Celis, niet? Of gaat de geschiedenis van witbier nog wat verder terug? En wat is de link met Duitse te maken? Witbier is licht...

Ons Wekelijks Bier Als er één moment in het jaar is dat we best wel eens ‘heavy, heavy fuel’ kunnen gebruiken dan is dat nu toch wel. Januari mag dan...

Een, twee, drie, vier. Biertje van, biertje van… Een, twee, drie, vier. Biertje van plezier. Quadrupels – quads onder de liefhebbers – zijn zacht, rond, vol, zoetig, maar vooral ook...

De geschiedenis van de Engelse pub’s begint al in de Romeinse tijd. Toen de Romeinen Britannia binnenvielen, brachten ze het concept van de ’taberna’ mee, kleine etablissementen langs de wegen...

Ons Wekelijks Bier Tot wanneer is het sociaal aanvaardbaar om vrienden en collega’s nog een gelukkig 2024 te wensen? Daar debatteren ‘etiquette-experten’ al jaren over en ze zijn er nog...

De abdij van Postel, gelegen in de provincie Antwerpen, is een historische Norbertijnenabdij die dateert uit de 12e eeuw. Deze abdij staat bekend om haar kaas en bier, twee Belgische...

26 februari België, een land dat synoniem staat voor bier en brouwexcellent maakt zich klaar om de tweede editie van BEER EXPERIENCE te hosten op 26 februari. Dit baanbrekende evenement...

Bless The Barley Now I’ve heard there was a secret beer. That Nicolas brewed and it pleased the Lord… Niet enkel de Heer houdt van de bieren van de Hallelujah...

Populair
Beer Agenda

Jazz Bilzen Bierfestival

Van:04/07/2025

Tot:06/07/2025

Hop On Hop Off

Van:04/04/2025

Tot:06/04/2025

Belgian Beer Weekend

Van:05/09/2025

Tot:07/09/2025

Op locatie

BEER EXPERIENCE

Van:24/02/2025

Tot:24/02/2025