Met SUPER 8 pils op tap en een afscheidsconcert van de Belgische formatie Front 242 hebben het Brusselse muziekhuis AB en Brouwerij Haacht gisteravond op gepaste wijze hun gloednieuwe samenwerking...
Ons wekelijks bier Volgende week woensdag vieren alle Chinezen feest. Het is dan Chinees nieuwjaar, de start van een 15-dagen durende feestperiode met draken- en leeuwendansen, veel samenkomen, eten en...
Deze Quadrupel is gebrouwen ter nagedachtenis van Willy Contreras, voormalig brouwer en eigenaar van de Brouwerij Contreras. Foto’s © Brouwerij Contreras
...Diversifiëren met hybrides in de drankenwereld De drankenwereld blijft innoveren met hybride dranken zoals Grape Ales en Braggot. Voor brouwers biedt dit een kans om nieuwe markten aan te boren...
Een klassiek Vlaams gerecht bereid met een iconisch bier uit Antwerpen – een Bolleke Koninck natuurlijk. We weten zeker dat dit gerecht zelfs op de parking in de smaak valt!...
Dit is een prachtig bier uit het Oost-Vlaamse Buggenhout. Foto’s © Bart Van der Perre
...Stadsbrouwerij Sneek heeft een ode aan de metalband My Minds Mine gebracht door middel van een bijzonder speciaalbier. Gastheer Marcel Jansen van de brouwerij is met dit idee gekomen als...
Ons wekelijks bier Januari wordt verondersteld een nogal ‘droge’ maand te zijn. Dat is dan waarschijnlijk zonder de veeltallige nieuwjaarsrecepties mee te rekenen, want als je dacht dat het na...
Een ‘Duvel’ gerecht voor een koude winterse dag, het is één van onze persoonlijke favorieten. I ngrediënten: Bereidingswijze: Pairing: Een stevige Duvel is de perfecte match bij dit gerecht. De...
We delen graag de visie van Zythos. Tom, Ruben en Zita hebben ongewild het nultolerantiedebat hoog op de agenda gezet. Jan en alleman heeft er zijn mening over, dus ook...
Kaasfondue komt uit de Zwitserse bergen, waar ze wisten hoe je kou met kaas moet bestrijden. Het is romig, hartig en smaakt naar pure gezelligheid. Dippen, eten, lachen – het...
Verloren Maandag wordt traditioneel gevierd op de eerste maandag na Driekoningen, al leeft die traditie vooral in en rond Antwerpen. Daar worden massaal worstenbroden en appelbollen gegeten, thuis, op kantoor...
Jenever en bier. Twee eeuwenoude Nederlandse ambachten, worden verenigd in het vat, want distillateur Rutte uit Dordrecht geeft exclusieve jenevervaten weg aan lokale brouwers. Ontdek de magie van bier dat...
Een koude zaterdag? Dat vraagt om bieren die je écht verwarmen. Vergeet de blonde knaapjes, dit is het moment voor het zware geschut: een krachtige Quadrupel, een stevige Barley Wine...
Ons wekelijks bier Als we Frank Deboosere mogen geloven, valt gemiddeld gesproken de koudste dag van de winter op 10 januari. Hij zou het toch moeten weten, dus geloven we...
Stap binnen in Café Belgica, en je voelt het meteen. De geur van bier, het geroezemoes van gesprekken, en die typische sfeer van een Belgisch bruin café. Harry Gruyaert weet...
Een paar leuke ideeën Draf, of bierbostel zoals onze Noorderburen het noemen, is een veelzijdig bijproduct van het brouwproces. Meestal wordt dit verwerkt als veevoeder en als je over grote...
Terwijl Dry January begonnen is, blijkt dat de behoefte aan een alcoholarm en -vrij aanbod in de horeca nog steeds groeit. Dit blijkt uit onderzoek van Lowlander, uitgevoerd door Future...
Van een huwelijksbier naar een Belgische klassieker, dat is Hopus in een notedopBrouwerij: Brasserie Lefebvre (BE) Foto © Bart Van der Perre
...