LeFort Tripel

Ons wekelijks bier

Vanavond barst op de Brusselse Grote Markt opnieuw het iconische Belgian Beer Weekend los – en dit jaar wordt het een feesteditie! Naar aanleiding van de rijke biercultuur en de internationale erkenning van het Belgisch bier als werelderfgoed, pakken brouwers groots uit met speciale bieren, unieke degustaties en feestelijke verrassingen.

Of je nu houdt van een frisse tripel, een robuuste stout of een karaktervolle lambiek: deze editie is dé kans om het beste van de Belgische bierwereld te (her)ontdekken. Verwacht exclusieve releases, live muziek en natuurlijk honderden bieren van grote én kleine brouwerijen.

Jubileumjaar = verrassingen

In 2025 vieren we 25 jaar Belgian Beer Weekend. De klassiekers blijven uiteraard behouden, maar deze editie krijgt een feestelijke ‘boost’. Veel wordt er nog niet verklapt, maar reken op enkele onverwachte accenten om het jubileum te vieren. Een toast voor iedereen die zijn steentje bijdraagt aan de Belgische biercultuur (als maker, verdeler of drinker).

Mis deze unieke bierbeleving niet – proost op de trots van België!

Best of Belgium

Hoe kunnen we op zo’n vrijdag dan het weekend beter ingaan met een Belgische Tripel van de allerbovenste plank. Op de laatste editie van de Brussels Beer Challenge wist de LeFort Tripel een gouden medaille te halen in de reusachtige categorie (± 100 staaltjes) van de tripels. Het werd het zelfs uitgeroepen tot beste Belgische bier in competitie en kaapte zo de Prik & Tik prijs weg.

Bier: LeFort Tripel

  • Brouwerij: Brouwerij Omer Vander Ghinste (BE)
  • Volume: 33 cl
  • Alcohol Volume %: 8,8 %
  • Zicht: Diepe goudblonde kleur. Kristalhelder. Zachte pareling. Vaste ‘wattige’ schuimkraag. Aantrekkelijk.
  • Geur/aroma’s: Warme, ronde neus. Wit broodkruim, geel steenfruit, vleugje kruidnagel en een peperige hint. Bloemig en licht grassig hoparoma in tweede instantie en wat alcohol.
  • Smaak: Volle en smeuïge aanzet. Rijpe banaan. Wit brood. Filmend mondgevoel. Verfrissend koolzuur dat het bier mooi draagt. Geïntegreerde bitterheid die de zoete inborst perfect van weerwoord dient. Zacht bittere afdronk met een licht kruidige toets en licht alcohol warmend.
  • Foodpairing: Curry met Surinaamse kruiden en bakbanaan, varkensribstuk met herfstgroenten.

Deel dit artikel:

Zelfde categorie

Recente artikelen

Misschien vind je dit leuk