BELGIAN BEER WORLD OPENT OP 1 JULI 2023

Het bezoekerscentrum Belgian Beer World rond de Belgische biercultuur, dat in de Brussels Beurs komt, opent op 1 juli 2023 de deuren. Sinds 2020 wordt er onafgebroken gewerkt aan de renovatie van het Beursgebouw. Het idee om een uithangbord voor de Belgische biercultuur onder te brengen in het Unesco-monument ontstond reeds in 2012.

“Net omdat het gebouw werelderfgoed is, mogen niet zomaar alle aanpassingen doorgevoerd worden. Dit vertraagde de uitwerking van het hele project danig,” zegt de directeur van de Federatie van Belgische Brouwers Krishan Maudgal. “De aanwezigheid van commerciële en residentiële gebouwen in de nabije omgeving maken de werken er ook niet makkelijker op”, gaat hij verder.

De lasten worden grotendeels gedragen door de Stad Brussel en de vijf grootste brouwerijen van België, maar er is ook plaats voor anderen! 103 kleinere brouwerijen stappen mee in het project.

Belgian Beer World komt op de bovenste twee verdiepingen van het gebouw en moet de belangrijkste toeristische trekpleister worden. Er worden 400.000 bezoekers per jaar verwacht.

We kunnen niet wachten.

Foto’s © Bart Van der Perre

Deel dit artikel:

Zelfde categorie

Recente artikelen

Misschien vind je dit leuk

Advertentie
BRUSSELS BEER CHALLENGE 2024
Inschrijvingen zijn open