U moet niet in de veelbezongen Rue des Bouchers in Brussel zijn, maar wel in Rijsel. Al is reserveren (en dat best 3 maanden van tevoren) aan te raden. Eens in de juiste stad aangekomen, is het even zoeken. Het restaurant ligt op een binnenplaats en is gevestigd in een vroegere schrijnwerkerij. De inrichting is daarop afgestemd: simpel, ruw en industrieel. Chef Florent Ladeyn won ‘Top Chef’ in 2013 en sindsdien gaat het hard (Zijn andere restaurant Auberge du Vert Mont, in Boeschepe, kreeg intussen zelfs een Michelinster).
Geen menukaart te bespeuren hier. Je mag wel aangeven wat je niet wilt of mag eten, maar verder bepalen de producten (en de chef) wat er op uw bord verschijnt. Want dat staat voorop: de kwaliteit van de producten. Vers, lokaal, seizoensgebonden… staan hoog op het lijstje van deze chef. En dat proef je! Laat je verrassen door te kiezen voor aangepaste dranken. De weldoordachte geserveerde bieren en wijnen zullen dit culinair genot vervolmaken.
Rue des Bouchers 22 – 59800 Lille (Rijsel)