De Brusselse taal en de Brusselse keuken zijn gebundeld in een kookboek. Tien restaurants in en rond de hoofdstad hebben voor het boek een verfijnde draai gegeven aan tal van typische Brusselse gerechten. Onder de deelnemers bevinden zich gerenommeerde zaken zoals Comme Chez Soi, Les Brigittines, Brasserie de la Gare, Canapé en het sociale restaurant Bel Mundo. Daarnaast delen ook enkele gepassioneerde hobbykoks uit de hoofdstad hun beste Brusselse recepten. Er zijn ook een aantal oude familierecepten opgenomen. “Het is een uniek boek, want je gaat er niet van vermageren. Het is allemaal met boter gemaakt”, grapt Geert Dehaes, algemeen directeur van Brusseleir en initiatiefnemer van het boek.
Ook de bierliefhebbers komen aan hun trekken. Luc Tastenhoye geeft zijn visie op ‘Beerpairing en de Brusselse Kuike’ onder het moto ‘Bee in het glas, bee in de pot’. Ook een aantal chefs gebruiken bier in hun recepten: Dirk Myny van Les Brigittines, in zijne ‘Zennepot’ en Geert Heyvaert van Bij Den Boer in zijn ‘Kabeljouw met witloof’. Slotsom dat is een zalig boek voor al wie van het goede leven en van Brussel houdt.
Het boek is te koop voor €29 bij het kantoor van Brusseleir!
Cover © Bart Van der Perre