Ons wekelijks bier
Vijftig jaar geleden besliste de Japanse Junko Tabei dat het wel mooi is om te discussiëren en militeren, maar dat je beter gewoon in actie treedt om door het glazen plafond te breken. Nu ja, of dit echt haar motivatie was weten we niet zeker. Wat wel een feit is, is dat zij de allereerste vrouw is die het dak van de wereld bereikt heeft. Hoger dan de top van de Mount Everest kon ze niet ‘breken’, ongeacht haar geslacht, geaardheid, kleur, … . Mooie prestatie waarop wij gewoon eentje drinken vanuit onze luie zetel.
Met onze bierkeuze gaan we wel toch een beetje bergwandelen. We beperken onze ambitie ook tot ‘het dak van Europa’, maar je moet toch ergens beginnen, niet? Met deze Cristal ICE van de Brasserie du Mont Blanc zorgen we alvast voor een goede hydratatie. Blijkt van essentieel belang op grote hoogtes. Stap voor stap … slok voor slok … we geraken er wel.
Bier: La Cristal ICE
- Brouwerij: Brasserie du Mont Blanc (FR) onderdeel van Duvel Moortgat (BE)
- Volume: 75 cl
- Alcohol Volume %: 4,7 %
- Zicht: Kristalhelder en goudkleurig. Permanente fijne pareling. Luchtige witte schuimkraag.
- Geur/aroma’s: Wit brood, wat granig. Grassig en licht kruidig hop aroma. Vrij discreet maar wel ‘clean’ en aangenaam.
- Smaak: Wat moutige aanzet met een klein zoetje. Fris koolzuur. Licht. De bitterheid is erg mooi geïntegreerd, vloeit door in de droge afdronk en nodigt uit voor een volgende slok.
- Foodpairing: Beaufort d’été, gratin van Crozets met courgette en jonge schapenkaas, gâteau de Savoie.
Het bier zelf wist ook de top te bereiken. De top van de Brussels Beer Challenge dan toch.