Druif Rouge

Ons wekelijks bier

Oktober wordt ook wel de wijnmaand genoemd omdat er dan volop activiteit was in de wijngaarden. De latere rassen moesten nog geoogst worden maar men was al volop bezig met de vinificatie. We kunnen oktober dan ook niet laten passeren zonder minstens een Grape Ale te hebben gedronken. We kiezen voor eentje dat een zilveren medaille behaalde tijdens de Brussels Beer Challenge en de ‘Grape’ helemaal in de kijker zet. Jouw bier ‘DRUIF’ noemen, is meteen kleur bekennen, maar niet bijster origineel zul je zeggen. Wel, als je een Noord-Amerikaanse brouwerij bent, is dat misschien toch niet zo ‘wiedes’.

We nemen je even mee naar Oregon waar pFriem Family Brewers een goede 10 jaar geleden van start ging. Brouwer Josh liep het biervirus op tijdens een fietstocht door België. De vonk die hem de ambitie gaf om de Europese en zijn eigen Pacific Northwest brouwtradities te versmelten tot een eigen merk. De rest is geschiedenis, maar lees je vooral ook in BGC#23.

Die fascinatie voor België verduidelijkt meteen de keuze voor de Vlaamse naam (zijn zoon noemt trouwens ‘Watou’) en dat de man kan brouwen is ook overduidelijk. De Druif Rouge is daar maar één bewijs van.

Bier: Druif Rouge

  • Brouwerij: pFriem Family Brewers (USA)
  • Volume: 37,5 cl
  • Alcohol Volume %: 7,3 %
  • Zicht: Mooie, diepe rosé-kleur met een wat diepere robijnrode gloed. Erg helder. Wat onregelmatige en ietwat snel inzakkende schuimkraag.
  • Geur/aroma’s: Fruitig. Zwarte kersen, rode bessen, blauwe druiven. ‘Funky’ en fenolisch (Brett, stal, hout). Het geheel is wel erg fris en best elegant in de neus.
  • Smaak: Korte fruitige en vrij zoete aanzet. Fris koolzuur. Opkomende zuren die blijven hangen en redelijk uitgesproken zijn in de afdronk. Beetje tannine die het bijna wat astringent maakt. Semi-droge en fruitige afdronk.
  • Foodpairing: ondertussen zijn we ook al warm aan het lopen voor het wildseizoen en zul je ongetwijfeld al wilde duif kunnen bemachtigen en waarschijnlijk zelfs al fazant. Opteer voor een schotel van dat wild gevogelte met een ‘grand veneur saus’, verse kroketjes en seizoensgroenten.

Deel dit artikel:

Zelfde categorie

Recente artikelen

Misschien vind je dit leuk

Advertentie
BRUSSELS BEER CHALLENGE 2024
Inschrijvingen zijn open