TROUBADOUR MAGMA TRIPLE SPIKED BRETT

Tussen Pot & Pint

Net zoals « brood niet zomaar brood is » is « bier niet zomaar bier ». In een bakkerij en brouwerij is gist een cruciale grondstof voor het eindproduct. The Musketeers gaan een hele stap verder en brengen met ‘Troubadour Magma Triple Spiked Brett’ een bier op de markt waarin gist-combinaties een hoofdrol spelen.

Vorig jaar werd voor de ‘Special Edition’ voor het eerst afgestapt van de oneindige variatie van hopsoorten en werd er gespeeld met de verschillende giststammen. De ‘Speciale Editie’ van 2015 gaat nog een stapje verder. Tijdens de drie vergistingsfasen van ‘Troubadour Magma’ wordt de standaard gebruikte gist “geSpiked” met drie verschillende Brettanomyces gisten.“Spiken” is het opzettelijk toevoegen van een bepaalde stof. Het resultaat is fantastisch.

Partager cet article:

Même catégorie

Articles récents

Ceci pourrait vous plaire

Annonce
Brussels Beer Challenge 2024
Inscrivez-vous