Guy Pirlot startte zij carrière als thuisbrouwer in de keuken van moeder de vrouw. Zijn brouwsels vielen in de smaak en hij lanceerde in 1998 zijn eigen bieren. Maar Guy wilde meer. In 2011 opende hij een state of the art brewerij en stokerij in Zandhoven. De Kempisch Vuur-reeks zijn de bekendste bieren van de brouwerij met onder andere Kempisch Vuur Tripel, Kempisch Vuur 3-dubbel, Hoppergod, … . Onze favoriet is echter de Haverstout, een bier gebrouwen met een grote hoeveelheid haver.
Bier: Kempisch Vuur Haverstout
Brouwerij: Brouwerij Pirlot (BE)
Volume: 33CL
Alcohol Volume %: 6,5%
Kleur: Donker met een rode schijn en een stevige beige schuimkraag.
Geur/aroma’s: Moutig met hinten van koffie, rood fruit en een heel lichte zure toets. Enorm complex.
Smaak: ‘Vettig’ mondgevoel, ronde en moutige aanhef, milde zachte gebrande bitterheid met hinten van vanille en rood fruit. Een zachte ronde afdronk.
Foodpairing: Gemarineerde haring met knäckebröd, mouse van gerookte makreel, chocolade brownie.
De ideale locatie om het gamma van Kempisch Vuur te proeven is etablissement ‘De Proeverij’.