LIEFMANS KRIEK-BRUT XTRA

Ons Wekelijks Bier

Het seizoen van de kersen (zoet) is erg kort en is nu reeds voorbij. Het wordt dan ook stilletjes aan tijd voor de (zure) krieken die een stuk later rijp zijn en bovendien een iets gespreider seizoen kennen. De krieken hebben een mooie, donkerrode kleur en worden door velen als te zuur ervaren om zo te eten. Je kunt ze echter verwerken in tal van bereidingen, waaronder bier, waar ze prachtige resultaten geven. Wij gaan het weekend in met de bereiding van Liefmans en dan nog eens met de speciale versie de Liefmans Kriek-Brut Xtra. Het is een exclusieve blend van Liefmans kriekbieren, een blond bier dat twee jaar op bourbon vaten heeft gelegen en kriekbier dat vier jaar op wijnvaten heeft gerijpt. Een blend waarin friszure smaken van krieken mooi harmoniëren met de warme toetsen van hout en vanille. Fris en fruitig maar tegelijk complex en met veel diepgang. Het bier wist een zilveren medaille te behalen tijdens de laatste editie van de Brussels Beer Challenge.

Bier: Kriek-Brut Xtra

  • Brouwerij: Liefmans (BE) onderdeel van Duvel Moortgat (BE)
  • Volume: 75 cl
  • Alcohol Volume %: 9,5% ABV
  • Kleur: Diep robijnrood. Helder. Fijnmazig en vrij stabiel schuim.
  • Geur/aroma’s: Fris fruitig (vooral krieken). Zurige rode bessen. Een vleugje vanille en duidelijker hout toetsen. Wat amandel.
  • Smaak: Ronde, fruitige start met meteen een fris zure kick. Gelijdelijk komen de houttoetsen, amandel en vanille meer in de kijker te staan en blijven nazinderen in de nasmaak waarin de fruitigheid ook wat ‘rijper’ en zoeter aanvoelt.
  • Foodpairing: Wildpaté, canard à l’orange, macarons van donkere chocolade.
Deel dit artikel:

Zelfde categorie

Recente artikelen

Misschien vind je dit leuk

Advertentie
Dutch Beer Challenge 2025
In december starten de inschrijvingen!