MONK’S STOUT

Brasserie Dupont in Tourpes, gesticht in 1844, is een authentieke hoeve-brouwerij, waarvan de wortels teruggaan tot 1759. De brouwzaal die eveneens dateert van 1844 is één van de oudste brouwzalen in ons land die nog in gebruik is. Het verhaal van de huidige brouwerfamilie begint in 1920. Dat jaar kocht Alfred Dupont deze hoeve-brouwerij voor zijn zoon, een landbouwkundige, die wou emigreren naar Canada. De jongeman veranderde van gedachten en lag zo aan de basis van een brouwersgeslacht. Sindsdien is de brouwerij Dupont een onafhankelijk familiebedrijf gebleven. De brouwerij is gespecialiseerd in de productie van hoge gistingsbieren met nagisting in de fles: Moinette, Saison Dupont, …

Een opmerkelijk bier is de Monk’s Stout. Het bier gecreëerd in 1950 werd in 2011 van onder het stof gehaald met behoud van de naam en het ‘retro-etiket’. De Monk’s Stout past perfect in de traditie van stoutbieren die onze brouwers op de markt brachten na Wereldoorlog Twee als eerbetoon aan onze Britse bevrijders. Het is een echte stout met een perfect droge afdronk.

Bier: Monk’s Stout

  • Brouwerij: Brasserie Dupont (BE)
  • Volume: 33 cl
  • Alcohol Volume %: 5,2 %
  • Kleur: Zwart als de nacht met een beige romige schuimkraag
  • Geur/aroma’s: Gebrande mout, espresso, chocolade
  • Smaak: Droog en licht, met fijne nuances van hop, gebrande toetsen en licht bittere droge afdronk
  • Food pairing: Zeeuwse oesters, chowder met venusschelpen
Deel dit artikel:

Zelfde categorie

Recente artikelen

Misschien vind je dit leuk

Advertentie
Dutch Beer Challenge 2025
In december starten de inschrijvingen!