Ach, niets heerlijkers dan wat te zondigen. Zegt men. (Mijn vrouw leest immers mee.) Plezier beleven met een zondares; daar zijn hele Franse bibliotheken mee volgeschreven. ‘Pécheresse’, zondares… het woord alleen al. Die hint ook naar ‘pêche’, perzik! Daar hoeven we geen tekening bij te maken… toch? Dat dachten de lambiekmakers van Brouwerij Lindemans uit Vlezenbeek ook. Bij Lindemans maken ze al sinds 1987 de goudblonde Pécheresse. Het bier gaat voluit de verleidelijke toer op. De jonge vrouw die we zo zwoel op het zand zien liggen, doet ons hart sneller slaan. Als we haar sap proeven – de inhoud van de fles, bedoelen we daarmee, you dirty mind! – worden we al helemaal holderdebolder!
Nu is er de 0,0%, een alcoholvrije versie van haar bekende fruitbier met perzik. Daarmee speelt de brouwerij in op de groeiende vraag naar alcoholvrije bieren,
Om een volwaardig alcoholvrij bier te brouwen, ontwikkelde Lindemans een eigen methode gebaseerd op de unieke microflora uit het Pajottenland. Daarbij worden specifieke fermenten ingezet die zorgen voor een basisbier dat sterk lijkt op lambiek, maar volledig alcoholvrij is.
“Door het gebruik van deze methode, houden we de volle smaak van perzik vast en verliezen we niets aan aroma’s,” legt Geert Lindemans uit. “Voor ons was het cruciaal dat Pecheresse 0,0% dezelfde kwaliteit en beleving biedt als het origineel.”
Met een alcoholgehalte van amper 0,0% houdt u het hoofd helder om de juiste woorden en zinnen in het oor van uw partner of een geliefde te kunnen fluisteren. 0,0% alcohol, XXX% zonde.
Dorst naar meer? Klik hier!
