Pils Légendaire

Brasserie des Légendes pakt uit met een pils bier. De Légendaire is een 100% mout en 100% lokale pils. Naast het ruime assortiment speciaalbieren zoals Gouyasse, Goliath, Quintine, La Corne of Harmony, geeft LÉGENDAIRE een nieuwe dimensie aan het aanbod van de Brasserie des Légendes.

Brasserie des Légendes, al bijna 25 jaar een referentie in de Waalse brouwerijwereld, luidt een belangrijk keerpunt in haar geschiedenis in met de lancering van haar eerste bier van lage gisting, een pils. Pils, ook bekend als “Pilsen”, is een soort pilsbier dat zijn oorsprong vindt in de stad Pilzen in Tsjechië. Het heeft een lichtblonde kleur en een frisse, hoppige smaak. Zijn lichte smaak en kenmerkende aroma maken het tot een van de populairste bieren ter wereld en in België. De brouwerij, die gewend was speciaalbieren te produceren, besloot de pilssector te verkennen om de consument een lokale, authentieke en kwaliteitsvolle optie te bieden. Een alternatief voor industriële bieren waarvan het recept een mengeling van mout en andere granen zoals rijst of maïs bevat.

De Légendaire symboliseert het vakmanschap van Brasserie des Légendes en de toewijding aan haar kernwaarden. Dit verfrissende bier werd ontwikkeld onder leiding van Pierre Delcoigne en biedt een smaakervaring die voldoet aan de verwachtingen van liefhebbers van pilsbier.
“We wilden een rond, fijn en licht bier creëren, dat de traditionele smaak van pils weerspiegelt en tegelijkertijd onze waarden weerspiegelt”, zegt Pierre Delcoigne ” De Légendaire is het resultaat van ons engagement voor doordachte en verantwoorde productie: we gebruiken 100% lokale gerst uit de streek van Ath en Frasnes, waaronder de familieboerderij “Ferme de Beauregard”, en delicate, typische Saaz-hop uit Tsjechië, de bakermat van de pils, en vooral geen toegevoegde suiker. De Légendaire promoot vooral lokale landbouw, lokale werkgelegenheid en respect voor de natuur. »
Deze pils met 5% vol. alcohol dankt zijn helderheid aan het strikte gebruik van mout, zonder toevoegingen, voor een authentieke en natuurlijke ervaring. De mout die voor dit eerste brouwsel wordt geoogst, dateert van 2022. Het is een jaar dat wordt gekenmerkt door een uitzonderlijk mild klimaat en onderscheidt zich daarom door zijn lichtgele kleur, maar deze eigenschap kan in de volgende jaren enigszins afwijken, afhankelijk van de geoogste mout en de weersomstandigheden. In tegenstelling tot speciaalbieren, waarbij gisten van hoge gisting worden gebruikt, wordt de Légendaire gebrouwen met gist van lage gisting rond de 12°C. Na de gisting rust het een maand in vaten voordat het zorgvuldig wordt gefilterd en van koolzuurgas wordt voorzien om het zijn sprankelende smaak te geven.
De Légendaire pils is op dit moment enkel verkrijgbaar op vat. De brouwerij wil in de eerste plaats mensen uit de omgeving, sportverenigingen en feestcomités een lokale pils aanbieden voor al hun festiviteiten of evenementen.

Het kenmerkende logo en design zijn zorgvuldig bedacht om een duidelijke boodschap over te brengen. De gele kleur, symbool van vitaliteit en helderheid, roept ook de schittering van de drank op zodra die in het glas wordt geschonken, waardoor een directe visuele band met de drank zelf ontstaat. Door een krachtige, gemakkelijk herkenbare naam te combineren met een logo dat onmiddellijk herkenbaar is, heeft Légendaire zich gevestigd als een nieuw icoon van Brasserie des Légendes, klaar om de smaakpapillen van pilsbierliefhebbers te veroveren.

Deel dit artikel:

Zelfde categorie

Recente artikelen

Misschien vind je dit leuk

Advertentie
Bier Passie Weekend