Traditioneel worden er ieder najaar vele Nederlandse bockbieren gelanceerd. HEMA en vandeStreek bier hebben de handen ineengeslagen en komen dit jaar als tegenhanger met de Rookworst Weizen – een bier geïnspireerd op de iconische worst van HEMA. De Rookworst Weizen is een op traditionele wijze gebrouwen Duitse Weizen met houtgerookte mouten
Na de lancering van het Tompouce-bier bij HEMA kon een Rookworst-bier niet uitblijven. Dat worst en bier een goede combinatie is zit in onze Nederlandse cultuur ingebakken. Een bier en worst in één product is toch wat lastiger voor te stellen. Want hoe vang je nou de smaak van een iconische HEMA-worst in bier?
“De smaak van de rookworst wordt voor een groot deel bepaald door de rook, de juiste combinatie van hout zorgt voor die echte rookworstervaring in het bier”, vertelt Ronald van de Streek, medeoprichter van de brouwerij. Voordat het brouwproces van de Rookworst Weizen begint, wordt de mout (samen met water, hop en gist een van de basisingrediënten van bier) gerookt. De hoeveelheid rook, herkomst van het hout en duur van het roken is afgeleid van het recept van de iconische HEMA-rookworst. Hierdoor heeft het bier na het brouwen met deze mout de kenmerkende rooksmaak.
De Rookworst Weizen is een op traditionele wijze gebrouwen Duitse Weizen met houtgerookte mouten. Onder kenners is de stijl bekend als ‘Rauchweizen’ en wordt onder andere gebrouwen in het Beierse Bamberg. Door het gebruik van de juiste rook geeft het bier de ervaring van een verse HEMA-rookworst in je glas. “Al onze producten zijn veganistisch en we vonden het belangrijk om een mooi gebrouwen bier te maken zonder gimmicks zoals echte worsten in de ketel”, geeft Ronald aan. Het bier is 100% natuurlijk en heeft geen toegevoegde aroma’s en is geschikt voor een veganistisch eetpatroon. Het bier heeft een alcoholpercentage van 5,5%