Het De Koninck-bier is even typisch Antwerps als de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal, het MAS, de Zoo en Pieter Paul Rubens samen. Geen wonder dat de Sinjoren zo fier zijn op hun bier. Hoewel er ‘De Koninck’ op het etiket staat, hebben de fans het hun eigen koosnaampje gegeven. Geen lieveke, schatteke of zuuteke, maar het liefkozende Bolleke, genoemd naar het typische bolvormige glas.
Ter gelegenheid van de beurs en conferentie BEER EXPERIENCE brouwde brouwmeester Sven Dekleermaeker, in samenwerking met Mouterij Dingemans en BeComev, een ‘stoute’ variant van het iconische Antwerpse Bolleke. Sven koos voor ‘Chocolate Rye 300 MD’, een donkere roggemout van Mouterij Dingemans.
Het bier wordt aanstaande maandag voorgesteld op BEER EXPERIENCE. Wij proefden het alvast in avant-première.
- Brouwerij: De Koninck – onderdeel van Duvel Moortgat (BE)`
- Volume: Vat
- Alcoholpercentage: 5,2%
- Kleur: Diep zwart met een beige, fijne en stabiele schuimkraag.
- Aroma’s: Rijke tonen van koffie, chocolade en geroosterd brood, met een subtiele fruitige toets.
- Smaak: Een perfect gebalanceerd bier met hints van donkere mout, koffie en chocolade, gevolgd door delicate fruitige accenten. De afdronk is licht bitter en heerlijk afgerond.
- Foodpairing : Tsarskaya oesters, droge worst, chocolade cake
Meer info over BEER EXPERIENCE : www.beerexperience.be
Foto’s © Bart Van der Perre

