Ons wekelijks bier
Vorige week hadden we het over de Gouden Carolus Whisky Infused waar resoluut werd gekozen voor het infuseren van het bier met een beetje whisky (i.p.v. vatlagering) om een perfecte controle te hebben op de dosering, maar dat je dit perfecte huwelijk ook kunt bekomen door een bier te laten rijpen op houten vaten waar voordien whisky heeft gezeten bewijzen ze bij Swiekes. De Swiekes Tripppel Whiskey Barrel Aged Limited Edition 2024 (een mond vol waarvan je spontaan al dorst krijgt) is een tripel die een jaar lang op vaten van bij Belgian Owl heeft mogen rijpen. De kunst bij rijping op eikenhouten vaten is om het perfecte evenwicht te vinden waarbij het basisbier mooi overeind blijft en het vat subtiel een meerwaarde gaat bieden. Spot on noemen ze een bier als deze Swiekes!
Bier: Swiekes Tripppel Whiskey Barrel Aged Limited Edition 2024
- Brouwerij: Gebrouwen bij Het Nest (BE) voor Swiekes (BE)
- Volume: 33 cl
- Alcohol Volume %: 9,1%
- Kleur: Diep goudkleurig. Helder. Stabiel wit schuim.
- Geur/aroma’s: Zacht en best elegant. Vers brood, wat biscuit en een vleugje karamel. Ronde fruitige accenten (geel steenfruit) met wat citrus (appelsien). Kruidig toetsje (kruidnagel, vanille).
- Smaak: Ronde zoetige aanzet met wat fruit, karamel en vanille. Fluwelen mondgevoel dat wordt opgefrist door een erg aangename bruis. Opkomende bitterheid die mooi doorvloeit en meer uitgesproken is in de vrij droge afdronk. Wat meer houttoetsen in de nasmaak en beetje warmte van de alcohol.
- Foodpairing: Blini met gerookte zalm. Parelhoen met mosterdroomsaus en witloofslaatje. Crêpes Suzette.
© Bart Van der Perre