Een leuk triootje
Bob Minnekee is een legende in de wereld van whisky en whiskyproeverijen. Al meer dan een halve eeuw dompelt hij zich onder in de fascinerende wereld van single malt. Hij was de grondlegger van ‘The Glengarry’ in Gent, een walhalla voor liefhebbers van whisky. Zijn uitgebreide kennis, onwrikbare toewijding en jarenlange ervaring hebben zelfs de aandacht van Schotse autoriteiten getrokken, resulterend in zijn onderscheiding als ‘Keeper Of The Quaich’. Bob heeft verschillende boeken over whisky geschreven en is een frequente organisator van proeverijen.
Zijn werk ‘Whisky, beer & food’ illustreert overtuigend hoe whisky een verdiende plek in de gastronomie inneemt, met name in combinatie met Belgische bieren. Negentien chefs hebben gerechten gecreëerd die de unieke combinatie van whisky en bier benadrukken. Elke creatie wordt vergezeld door een technische fiche, waarin de aanbevolen bieren en whisky’s zijn opgenomen.
Het boek is prachtig vorm gegeven. Het is een echt hebbeding voor iedereen die van het goede leven geniet.
Whisky, beer & food, Uitgeverij Snoeck, €35