ZET MUZIEK OP HET MENU

Het centrale thema van de recentste Bier Grand Cru was muziek en bier. Onze redacteur Jan Licota publiceerde een schitterend artikel over de invloed van geluid/muziek op de smaakbeleving. A must read. Maar ook in de horeca en de taprooms van brouwerijen is muziek een belangrijke factor. We zetten de do’s en don’ts op een rijtje.

Do’s:

  • Pas het volume en tempo van de muziek aan naargelang het tijdstip, rustig tijdens de lunch op woensdagmiddag en opzwepend op zaterdagavond.
  • Maak je playlist lang genoeg, zodat je klanten niet drie maal hetzelfde nummer horen. Ook je staf zal je dankbaar zijn.
  • Voor een snelle rotatie/service draai je upbeat muziek. Langzame muziek nodig de gasten uit om langer te blijven zitten.

Don’ts:

  • Zet niet zomaar een plompverloren Spotify lijst op.
  • Denk na over wat je draait. Muziek is een belangrijk onderdeel van de uitstraling van je etablissement.
  • Zet de muziek niet loeiend hard. Je gasten moeten elkaar en je personeel kunnen verstaan.
  • Vergeet nooit Sabam.

Foto’s © Bart Van der Perre

Deel dit artikel:

Zelfde categorie

Recente artikelen

Misschien vind je dit leuk

Advertentie
Dutch Beer Challenge 2025
In december starten de inschrijvingen!