Het centrale thema van de recentste Bier Grand Cru was muziek en bier. Onze redacteur Jan Licota publiceerde een schitterend artikel over de invloed van geluid/muziek op de smaakbeleving. A must read. Maar ook in de horeca en de taprooms van brouwerijen is muziek een belangrijke factor. We zetten de do’s en don’ts op een rijtje.
Do’s:
- Pas het volume en tempo van de muziek aan naargelang het tijdstip, rustig tijdens de lunch op woensdagmiddag en opzwepend op zaterdagavond.
- Maak je playlist lang genoeg, zodat je klanten niet drie maal hetzelfde nummer horen. Ook je staf zal je dankbaar zijn.
- Voor een snelle rotatie/service draai je upbeat muziek. Langzame muziek nodig de gasten uit om langer te blijven zitten.
Don’ts:
- Zet niet zomaar een plompverloren Spotify lijst op.
- Denk na over wat je draait. Muziek is een belangrijk onderdeel van de uitstraling van je etablissement.
- Zet de muziek niet loeiend hard. Je gasten moeten elkaar en je personeel kunnen verstaan.
- Vergeet nooit Sabam.
Foto’s © Bart Van der Perre