175 jaar Silly

175 jaar Silly – Seriously Silly Since 1850!

“Wie niet vooruitgaat, gaat achteruit.” Lionel zegt het zonder verpinken. Samen met zijn neef Bertrand stuurt hij al twintig jaar de Brasserie de Silly. En geloof me: stilstaan doen ze niet. Dit jubileumjaar pompten ze drie miljoen euro in een nieuwe brouwzaal en een bezoekerscentrum. Daarbovenop brouwden ze hun 19e creatie: Saison Village, een blonde van 5,5%. Een knipoog naar hun historische Saison, én een blik op de toekomst.

“Bedrijven hebben het vandaag lastig, de consumptie daalt. Maar onze passie blijft. We geloven in de toekomst, omdat we geloven in onze bieren. Ze hebben betekenis voor ons, voor de streek en voor België,” vertelt Lionel.

Nieuwe verpakkingen, nieuwe glazen, een frisse huisstijl, bieren die inspelen op de smaak van nu… Bertrand en Lionel kijken altijd vooruit. Ze brouwen 22.000 hectoliter per jaar met 22 mensen, waarvan 40% naar de export gaat. Maar die andere 60% blijft in België. “We willen onze roots blijven verankeren,” zeggen ze. Daarom houden ze vast aan een netwerk van dertig cafés, en staan ze op de lokale feesten en op festivals als LaSemo en Esperanza. Feest en bier horen nu eenmaal bij elkaar.

Ook qua grondstoffen zoeken ze het steeds dichter bij huis. Belgische hop zit al in de ketels, en de gist die hun bieren hun typische smaak geeft, is dezelfde als bij de start in 1850. Die wordt zorgvuldig bewaard aan het Institut Meurice.

En ze durven pionieren. Hun volgende uitdaging? Een écht alcoholvrij bier. Onder 0,5%, zonder suiker, zonder E-nummers, zonder kunstgrepen. Technisch geen makkie, maar met hun vakmanschap en koppigheid gaan ze het waarmaken.

Bij Silly kijken ze niet nostalgisch terug. Jubilea dienen om nieuwe projecten te starten, het heden te vieren en de toekomst met vertrouwen tegemoet te gaan.

Dorstig naar meer biernieuws? Klik hier!

175 jaar Silly
175 jaar Silly
Deel dit artikel:

Zelfde categorie

Recente artikelen

Misschien vind je dit leuk