‘Sine Cerere et Baccho friget Venus’ (Zonder Ceres en Bacchus bevriest Venus) staat er in een oude Romeinse tekst. Het gezegde wordt aan de toneelauteur Terentius (185-159 v. C.) toegeschreven....
Tot zeven gekroonde Leopolds is ons land nog niet gekomen. Ons land heeft wel een Leopold 7 brouwerij, de naamgeving is simpel, de oude eigenaar was een Leopold en de...
Ons Wekelijks Bier Op 6 januari wordt wereldwijd Driekoningen gevierd, oftewel Epiphany. De evangelist Matteüs spreekt over de ‘wijzen uit het oosten’ (Mt 2, 1-12). Op zoek naar de ‘koning...
Two Chefs Brewing haalt ruim een half miljoen op De Amsterdamse craftbierbrouwerij Two Chefs Brewing is een crowdfunding gestart via het platform CrowdAboutNow. In zeven weken tijd hebben de ondernemers...
Het is makkelijker iets niet te doen, dan iets wel te doen! We maken er verder geen woorden aan vuil en laten de dames van De Ideale Wereld zelf even...
Pilsner Urquell & Zlatý Bažant Op 26 november 1992 stemde het Tsjechoslowaakse parlement voor de splitsing van het land in twee aparte staten: Tsjechië en Slowakije. Vanaf 1 januari 1993,...
Ons Wekelijks Bier Volgens Hans van Remoortere, brouwmeester bij brouwerij Bosteels die de productie van DeuS Brut des Flandres onder zijn hoede heeft, zijn heel wat testbatches nodig geweest om...
De gewoonte om het winterse weer toe te schrijven aan een god of een personificatie van de winter te maken, kent een lange geschiedenis. Zo wordt de winter volgens de...
Na verkenning van bijzondere smaken in outer-space was er onlangs lift off voor de Space Cowboy Chocolate Orange Stout (10,5%) van brouwerij Maximus uit Utrecht. Een rijke Imperial Stout die...
In 2023 vindt voor de 10e keer de Week van het Nederlandse Bier plaats. Een week waarin de Nederlandse biercultuur in de schijnwerper staat en leden van Nederlandse Brouwers en...
Ons Wekelijks Bier Als je de traditie van het Kerstbier wil doorgronden, moet je eigenlijk terugkeren tot de tijd dat de Kelten hier de plak zwaaiden. Zoals veel van de...
Eeuwenlang was Haarlem één van de grootste biesteden van Nederland. Het bier uit Haarlem was zelfs in onze contreien enorm populair. Vanaf 14e eeuw produceert men in Haarlem bier op...
De rustige ligging en het gezellige interieur maken van Au Soleil één van Brussels meest aangename etablissement om een glas gerstenat te drinken. Op zonnige dagen is het terras op...
Hertog Jan Tarwewijn 4e bier uit De Proeftuin Na de Stout, New England IPA en de Vienna Lager heeft Hertog Jan het derde bier gelanceerd in de Hertog Jan Proeftuin:...
Ons Wekelijks Bier Averbode Blond. is het bier van de abdij van – hoe raadt u het – Averbode. In de eeuwenoude Norbertijnenabdij van Averbode, gesticht in 1134, werd vanaf...
Op vrijdag 23 december opent Michelles Pub & Brasserie de deuren voor personen die in kansarmoede leven in Izegem. Met het initiatief, dat de naam ‘De Warmste Dag van het...
Café De Fazant op de Grote Markt in Halle is uitgebroken tot Orval Ambassadeur Magna Cum Laude. Het is een prestigieuze titel die je maar één keer in je leven...
Bière à la Ferme Een dik jaar geleden schreven we reeds over een coöperatief project in Edingen met als doel om toch een beetje al onze huidige productietechnieken in vraag...
Brouwerij de HopHemel stelden we jullie reeds voor in Bier Grand Cru #23. De heren hadden toen net de prijs van ‘Nieuwkomer 2021’ weten te bemachtigen op de Beer Awards...
Ieder jaar reikt de Hoge Raad voor Ambachtelijke Lambiekbieren (HORAL) de Lambic Award uit aan personen of organisaties die zich op bijzondere wijze verdienstelijk hebben gemaaktbij het verdedigen van de...