Urbrew Captain X Hazy Double IPA

Ons wekelijks bier

Volgende week woensdag vieren alle Chinezen feest. Het is dan Chinees nieuwjaar, de start van een 15-dagen durende feestperiode met draken- en leeuwendansen, veel samenkomen, eten en drinken en een afsluitend lantaarnfeest. Het is het belangrijkste feest van de Chinese (maan)kalender en vooral de familie staat hier centraal.

De legende wil dat Nian, een vleesetend roofdier, enkel met de jaarovergang uit de zeedieptes tevoorschijn kwam en ongemerkt huizen kon binnendringen op zijn rooftochten. Al snel merkten de Chinezen dat dit diertje echter weinig lawaai kon verdragen. Met in die periode massaal te feesten, vuurwerk op te steken, explosies te creëren, … beschermde de Chinese bevolking zich tegen het monster. Dat het daarnaast best ook plezant was is natuurlijk mooi meegenomen. Op 29 januari komen we in het jaar van de slang en wie een deel van de festiviteiten wil meepikken kan bijvoorbeeld in Brussel terecht waar de Chinese gemeenschap een deel van het feest wat publiek toegankelijker maakt.

Volgens de Chinese astrologie zijn mensen geboren in het jaar van de slang actief, intelligent, mysterieus en hebben ze veel gevoel voor humor, maar ze zouden tegelijk best onbetrouwbaar zijn en niet echt punctueel. Je bent bij deze verwittigd.

Naar aanleiding van het Chinese Nieuwjaar drinken we een hazy double IPA van Urbrew dat tijdens de laatste editie van de Brussels Beer Challenge tot beste Chinese bier in competitie werd gekatapulteerd. Je gaat misschien ietwat moeite moeten doe om er aan te geraken, maar het Chinese nieuwjaar is wel de ideale gelegenheid om Chinese contacten te leggen die jou er misschien aan kunnen helpen.

Bier: Urbrew Captain X Hazy Double IPA

  • Brouwerij: Urbrew Craft Beer (CN)
  • Volume: 50 cl
  • Alcohol Volume %: 7,5%
  • Kleur: Mistig strogeel. Fijnmazige, vaste schuimkraag.
  • Geur/aroma’s: Wat brooddeeg op de achtergrond, maar vooral een erg fruitige neus. Tropisch fruit (papaja, mango, ananas) aangevuld met wat citrus. Een beetje harsige, grassige en ‘groene’ aroma’s komen het boeket vervolledigen.
  • Smaak: Zoete, fruitige aanzet. Fris koolzuur. Goede body en een erg ‘sappig’ mondgevoel. Opkomende bitterheid die goed gedoseerd en vooral erg mooi geïntegreerd is. Zachte, half droge afdronk, maar fris.
  • Foodpairing: Vers schapenkaas, Creoolse kip curry, panna cotta met mango.
Deel dit artikel:

Zelfde categorie

Recente artikelen

Misschien vind je dit leuk

Advertentie