In een uithoek – Montignies-sur-Roc- van ons land brouwt Nathalie Eloir klassieke Belgische bieren met een eigenzinnihe twist. Foto’s © Bart Van der Perre
...Bier neemt de laatste jaren een bijzondere plaats in de gastronomie in. Om dit extra onder de aandacht te brengen én te stimuleren reikt Bierpassie Magazine jaarlijks de Cornet Beer & Food Pairing Award...
Ons wekelijks bier Als ik mag afgaan op het gigantische succes van Black Friday besluit ik dat mensen hier dol zijn op de ‘day after’ van Amerikaanse feestjes. Om Thanksgiving...
Geitenkaas en witbier passen uitstekend bij elkaar vanwege hun complementaire smaken: de romige, pittige geitenkaas contrasteert mooi met de zachte en kruidige toetsen van het witbier. De textuur van de...
Wie geen alcohol wil nuttigen en toch bier wil drinken had het in ons land tot voor kort niet gemakkelijk om smaakvolle alcoholvrije bieren te vinden. De meeste consumenten vinden bier...
CRAFT, de branchevereniging voor onafhankelijke brouwerijen, kondigt een nieuwe voorzitter aan: Bernd Beersma (47). Beersma heeft geruime tijd bestuurlijke ervaring opgedaan in de vereniging sinds zijn benoeming als bestuurslid van...
Probably the best ‘Wit’beer in the world. De Blanche de Namur is een veelvuldig winnaar van de Brussels Beer Challenge, een referentie in zijn stijl. Foto’s © Bart Van der...
Amsterdamse bierbrouwerij Two Chefs Brewing en restaurantketen Sichuan Amsterdam hebben een bier gebrouwen met de eigenzinnige Sichuan-peper. Het resultaat van deze samenwerking is een nieuw bier dat exclusief geserveerd wordt...
Al jaren steunt Gulpener de Korenwolf, het kleine bedreigde beestje. Nu is het tijd voor de volgende stap. Door Korenwolf Wit apart op de markt te zetten kan Gulpener nu...
Ons wekelijks bier Ziezo, de zomervakantie staat voor de deur. Na tien maanden wijzer worden mogen de studenten eindelijk de boeken opbergen en voluit voor een beetje Leute gaan. Wij...
Gebrouwen met dezelfde ingrediënten als de Vicaris Tripel maar dan met een lagere densiteit en dus minder alcohol. Dit was het 5e bier in het Vicaris gamma wat samen met het...
Broeder Kenny, de gardiaan (overste) van het klooster, is al enkele jaren bezig met een nieuwe wind door de oude kloostergangen van Meersel-Dreef te laten waaien. Zo kwam hij nu...
Het bier werd in 2004 gelanceerd als feestbier, maar gelukkig besliste de brouwerij kort daarop om het op te nemen in het vaste gamma. Ons panel was vrij unaniem, het...
De broeders van de Abdij van Onze-Lieve-Vrouw van het Heilig Hart in Westmalle leiden een stil en teruggetrokken levenbinnen de kloostermuren. Het monnikenleven is namelijk een leven van gebed, van...
Driesterrenrestaurant Boury bundelt krachten met Brouwerij Kazematten voor hun eigen bier ‘Flavas’. Zaakvoerders Tim, Inge en Ben brengen al enkele jaren verfijnde dranken uit onder het label ‘Boury Bottled’, die allen een...
Brouwerij Cabardouche uit Borgerhout, bekend van bieren als Blonde Stoot en Stout Mokke, opent haar eigen taproom. Vanaf vandaag kan iedereen zijn dorst lessen in de Cabardouche Taproom in de...
Ons wekelijks bier Vandaag gaat de zomer van start, daar mogen we toch eentje op drinken? Ervaar de smakenrijkdom van onze agro-ecologische akkers op de Veluwezoom. In dit witbier zijn...
Buitenbeenpop begon ooit als een eenmalig evenement, maar het was te mooi om te verdwijnen, werd dan maar een vaste waarde en groeide uit tot het grootste inclusieve openluchtfestival voor...
Een eigenzinnige Belgische versie van dit iconisch gerecht. Deze variant van de traditionele chili con carne combineert de volle smaken van een klassieke chili met de diepe, complexe tonen van...
De receptuur van de Petrus bieren werd recentelijk aangepast. Bier Grand Cru proefde de bieren voor u. Bier: Petrus Blond Bier: Petrus Dubbel Bier: Petrus Tripel Foto’s © Brouwerij De...