Artikels

Taboulé Taboulé of tabouleh is een fris gerecht uit de Libaneese / Syrische keuken. Vaak wordt het eerder als voor- of bijgerecht geserveerd, maar je kunt er gerust een volwaardige...

Het bier Klootzakske, zo’n drie jaar geleden gelanceerd, heeft nu met Hete Klinke een vriendin. “Een zacht en toegankelijk biertje met een alcoholgehalte van 6,9 procent, als ode aan alle...

Telg uit biergeslacht verbouwt wijn met zicht op de hopvelden Martin Bacquaert is de trotse eigenaar van wijndomein Entre-Deux-Monts in het Heuvelland. De naam Bacquaert staat in West-Vlaanderen synoniem voor...

Jij kiest! Voor ons volgend nummer van Bier Grand Cru willen we jou graag inspraak geven voor de cover. Er werden vier ontwerpen gemaakt in verschillende stijlen. Laat ons via...

Oosterse kalkoenragout & Wittekerke Een snelle en smakelijke kalkoenragout. Laat je betoveren door de keuken uit het Verre Oosten. Romige kokosmelk, mals vlees, knapperige groenten en gele kerrie zorgen voor...

Kramer vs. Kramer is een Amerikaanse film uit 1980. De titel inspireerde ons om de Extra van Westmalle te vergelijken met de Extra 4 van St.Bernardus. Westmalle Extra Extra 4...

Boterham gedroogde worst & Maredsous Bruin Een lekker belegd broodje op deze vrijdag avond? Dat maak je toch gewoon zelf! We gaan voor een versie met gedroogde worst en olijven....

Gisteren was het onze Nationale Feestdag en genoten we van een vrije dag. Vandaag is het ‘National Hotdog Day’ in de USA. De Amerikanen verorberen jaarlijks ongeveer 2 miljard stuks,...

Vispapillot De papillot of het koken ‘en papillote’ (vrij vertaald ‘in een enveloppe’) is een kooktechniek waarbij bepaalde voedingswaren in een buideltje worden gekookt / gestoomd. Je kunt er zo...

Provençaalse aardappelschotel met courgette Dit is een uiterst gemakkelijk en smakelijk vegan gerechtje. Het is ee soort koekje van aardappelen en courgette met provinciaalse kruiden. We drinken hierbij een Super...

‘Hoger, Lager’ was het meest geliefde spelprogramma van de jaren ’80, met één duidelijke vraag: hoger of lager? Walter Capiau stelde telkens een vraag waarop de ene ploeg met een...

Kruidige couscous met courgette en Berloumi Dit is een zomers gerecht met een speciaal ingrediënt, namelijk Berloumi. Voor diegenen die de kaas nog niet kennen, het is de Belgische of...

Jan Linders Supermarkten is opnieuw door onafhankelijk onderzoeksbureau GfK verkozen tot ‘Beste Biersupermarkt van Nederland’. De supermarktketen haalt daarmee voor het 9e jaar op rij de prijs binnen en wordt...

met Belgomalt Als je zelf jouw brood bakt is het altijd leuk om ook wat te experimenteren en iets nieuws te proberen. Nu, mout gebruiken in brood is niet perse...

In het 20ste nummer van Bier Grand Cru kan u alles lezen over het combineren van bier en chips. De mogelijkheden zijn schier eindeloos. Tijdens de voorbereidende degustatie riep Sven...

Meloen met Ganda Ham Een klassiek voorgerechtje die zoete en zoute smaken perfect weet te combineren en je meteen in een zonnige stemming weet te brengen. Perfect om de zomervakantie...

Australische biercultuur Vrolijk huppelende kangoeroes, donzige koalabeertjes, stoere blikjes bierslurpende Crocodile Dundee’s en lekker stroperige soaps als ‘Neighbours’ of ‘The Flying Doctors’, … het beeld van de gemiddelde Europeaan op...

We continue our journey. To explore extraordinary new tastes. To seek out new beers and new breweries. To boldly go where no taster has gone before. Tot zover de blablablabla,...

Deel 1 We hadden ondertussen ook al weer binnen mogen zitten, maar als de zon van de partij is en je kunt beschikken over een schitterende ‘Biergarten’ zoals die van...

Vandaag is de meteorologische zomer van start gegaan en dat is dan ook het ideale moment om met wat zomerbieren op de proppen te komen. Nu ja, we zouden het...

Populair
Beer Agenda

Lupulus Vliegerfestival

Van:12/07/2025

Tot:13/07/2025

Begin je zondag met een unieke beleving

Van:06/07/2025

Tot:06/07/2025

Op locatie

Horeca Expo

Van:16/11/2025

Tot:19/11/2025

Belgian Beer Weekend

Van:05/09/2025

Tot:07/09/2025