“We zitten samen in de kamer. En de stereo staat zacht. En ik denk, nu gaat ’t gebeuren. Hierop heb ik zolang gewacht”. En ik open met veel goesting mijn...
Bieren van Begeerte en Cabardouche brengen samen een bier met verse, groene hopbellen op de markt. “In onze Cabardouche vol Begeerte 2021 gebruiken we alleen maar vers geplukte hopbellen rechtstreeks...
Come on pretty ‘Duvel’ Leuk nieuws uit de kelders van brouwerij Duvel Moortgat, want de zesde batch Duvel Barrel Aged is klaar. Na het Duvel Barrel Aged succes van vorig...
La Trappe brengt in samenwerking met de Schotse brouwerij BrewDog een limited edition-bier uit: Practise What You Preach. Hiermee ondersteunen ze samen Made Blue dat strijdt voor schoon drinkwater voor...
Ribollita Ribollita is een stevige maaltijdsoep. De naam van deze beroemde bonensoep uit het Italiaanse Toscane, betekent letterlijk ‘de opnieuw gekookte soep’. De soep smaakt opgewarmd namelijk nog beter. We...
Grote Markt 1 in 1000 Brussel is het iconische en symbolische adres voor de hoofdzetel van AB InBev. De hoofdzetel van de grootste brouwer ter wereld bevindt zich nog steeds...
Gerard van den Broek neemt afscheid met Gerards Toegift Na 35 jaar dienstverband bij Hertog Jan heeft meesterbrouwer Gerard van den Broek zijn pensioengerechtigde leeftijd bereikt. Het is tijd voor...
Brussels Spruitenpotje Heel wat talen hebben nog een verwijzing naar Brussel als ze het over spruiten hebben. Spruiten zijn uiteraard niet in Brussel ‘ontstaan’, ze zijn veel ouder en de...
Verloren of gewonnen brood? That’s the question. Dit gerecht is een eersteklas voorbeeld van culinaire recycling. Oud of verloren brood wordt gebruikt om een smakelijk gerecht te bereiden. Een echte...
Door Birrificio Lambrate Vandaag is het zo ver. Het gebruik van een Green Pass of CST is verplicht in de Vlaamse horeca, ondanks alle dure eden van onze politici: “Onze...
Antwerpen, Stadsbrouwerij De Koninck | Dagen worden korter, de herfstgloed zet de stad in een magisch daglicht en gele en rode boomblaadjes kleuren het straatbeeld. Koning Winter komt eraan! In...
Risotto met paddenstoelen Over het ‘ontstaan’ van risotto gaan we niet beginnen uitweiden, daar het bijna eerder een bereidingswijze dan echt een gerecht op zich is. Een bereidingswijze waar je...
Blinde vinken met Brugse Zot Bruin Blinde vinken of vogeltjes zonder kop zijn een heerlijke mengeling van varkens- en rundsgehakt met een dun lapje rundsvlees eromheen. Een afgeleide is de...
Brouwerij ’t IJ is in 1983 opgericht door Kaspar Peterson. Die maakte eind jaren zeventig van de vorige eeuw naam als basgitarist van de Nederlandse band Door Mekaar. En zoals...
Kent u trappelsap al? Wel, dat is de nieuwste creatie van de broeders van de Abdij van Westmalle. Door een overvloedige appeloogst, biedt de Abdij van Westmalle zolang de voorraad...
Salade op grootmoeders wijze met Oscar Blond Een pittig, smakelijk en gemakkelijk gerecht, dat zowel warm als koud gegeten kan worden. We kiezen als begeleidend bier een Oscar Blond van...
Vergeet Pipi Langkous,Volvo, Nilfisk, Ikea, Saga Norén, … .Het laatste succesvolle exportproduct van Zweden is ‘lagom’. Het woord betekent bijna perfect’, ‘voldoende’, ‘adequaat’, ‘precies zo goed/veel als het zou moeten...
Stoemp Stoemp is echt niet enkel in het leven geroepen om er voor te zorgen dat kinderen toch wat groenten zouden eten … ‘stoemp’ een flinke portie groenten door een...
De Scheldebrouwerij maakt allereerste bierkaas Een boerenkaas met pit. Zo omschrijven ze bij de Scheldebrouwerij hun nieuwe lekkernij. “Een eigen bierkaas stond al wel een tijdje op ons verlanglijstje, maar...
Grappige biernamen Al meer dan 35 jaar entertaint Merho jong en oud met zijn strips die bekend staan om hun woordgrappen en scherpe humor. Zijn dikke dame die in elk...