BREWMINE TAP

Stadsbrouwerij van Hasselt

Er wordt al lang nagedacht en gesproken over de oprichting van een stadsbrouwerij centrum Hasselt. Het is nu eenmaal geweten, sommige dingen nemen in Limburg nu eenmaal iets meer tijd. Nu heeft Brouwland het roer vast genomen en dank zij de hulp van vele crowdfunders is er echt schot in de zaak gekomen. Een paar dagen geleden werd de brouwinstallatie op spectaculaire wijze in het pand geïnstalleerd en nu is het alle hens aan dek om alles afgewerkt te krijgen tegen augustus. Dit wordt namelijk veel meer dan gewoon een ‘brouwerij’.

Hasselt is de stad van de smaak. Het was dus ongelooflijk dat nét deze stad al meer dan 50 jaar geen stadsbrouwerij meer had. Dat is met de komst van Brewmine TAP nu verleden tijd. Een eigentijdse ‘brewpub’ dat een speelplein moet worden voor allerlei brouwers. Brewmine TAP wordt the place to be(er) voor de lokale craftbier community. In het brouwerijcafé kunnen hobbybrouwers en kleine bierfirma’s terecht voor het brouwen van hun eigen bier. Tegelijk kunnen bezoekers in het cafégedeelte genieten van een bier van deze brouwers of een ander drankje. Zowel startende als meer ervaren brouwers zijn welkom en laat er maar zoveel mogelijk samenwerking, co-creatie en op die manier ook innovatie plaatsvinden. Ideeën en creaties uitwisselen is ongezien inspirerend en kan tot erg verrassende resultaten leiden.

Een concept dat nog voor de realisatie best bleek aan te slaan daar de oproep voor middelen via crowdlending werd massaal beantwoord. De ambitie om het concept ook in andere steden in te planten werd dan ook al luidop geformuleerd. De eerste Brewmine TAP van ‘t land bevindt zich op een iconische plaats in Hasselt, tussen de Raamstraat en de Zuivelmarkt in de … Jeneverstraat. De eerste brouwerij baten ze zelf uit, bij uitbreiding naar andere steden zal dan worden gekozen voor franchises.

Maar eerst scoren in Hasselt dus … Daar wordt volop gewerkt aan de afwerking van een eigentijdse brewpub met meer dan 20 tapkranen. Je geniet er samen met andere bierfans, hobbybrouwers, brouwondernemers, bierfirma’s én nieuwsgierige passanten van lokale bieren en andere specialiteiten. Bij mooi weer trekt iedereen naar het groene dakterras met zicht op de stad om daar verder te genieten van al het lekkers. Wie niet genoeg kan krijgen kan ook nog eens bier mee naar huis nemen in een hippe, hervulbare uKeg (growler onder druk).

De kaart zal samengesteld worden uit bieren van de ‘klanten’ (en daar kun je zelf vrij makkelijk bij horen). Er zal een ‘golden tap’ voorzien worden voor het als ‘best’ verkozen bier en een ‘tap for good’ waarvan de opbrengst naar het goede doel gaat. Brewmine TAP zal daarnaast niet alleen aandacht hebben voor craftbeer, maar wil ook lokale limonades en wijnen op de kaart zetten.

Kortom, dit wordt een Hopspot van jewelste en het is dus Hasselt, stad van de smaak, die met de primeur gaat lopen.

https://embed.deburen.tv/tvl/QR5Nx_EJF_8k/
Plaatsing van de brouwinstallatie 8/6/2022 (c) TVL

Deel dit artikel:

Zelfde categorie

Recente artikelen

Misschien vind je dit leuk

Advertentie
Dutch Beer Challenge 2024
Schrijf uw bieren in!