BIER GRAND CRU CLUBSANDWICH

De clubsandwich is zonder twijfel de Rolls-Royce onder de belegde broodjes. Hij bestaat uit minstens drie lagen brood en twee lagen beleg. Er gaan eigenlijk twee verhalen rond over de geschiedenis ervan. De oudste vermelding van de naam komt uit een artikel in ‘The Evening World’ uit 1889 en refereert naar de Union Club Sandwich, een sandwich zoals geserveerd in de Union Club of New York City. Een meer plausibele verklaring van de naam is dat CLUB voor niets anders staat dan een afkorting. En wel voor Chicken & Lettuce Under Bacon. DE waarheid zullen we nooit achterhalen. Maar intussen maken we onze versie en drinken er een zalig glas gerstenat bij.

Ingrediënten:

  • 6 sneetjes volkorenbrood van Averbode
  • 8 sneetjes kipfilet
  • 4 sneetjes Gandaham
  • 4 sneetjes Westmalle 6+ kaas
  • 1 tomaat
  • Enkele blaadjes gewassen sla.
  • 4 el  zelfgemaakte mayonaise
  • Hoeveboter

Bereidingswijze:

  1. Bak de sneetje Gandaham in wat boter.
  2. Snij de tomaat in heel fijne sneetjes.
  3. Gril de boterhammen in de broodrooster.
  4. Stel jouw driedubbele sandwich samen met alle ingrediënten en snij ze diagonaal door.

Pairing:

We openen een Duvel. Het eenvoudige en toch complexe bier past naadloos bij de clubsandwich. Nergens is er een wanklank te horen, zelfs niet in de chicste New Yorkse clubs.

Deel dit artikel:

Zelfde categorie

Recente artikelen

Misschien vind je dit leuk

Advertentie
Dutch Beer Challenge 2025
In december starten de inschrijvingen!