BIEREN VOOR THIERRY BAUDET

Reptielen in de bierwereld

Wat hebben Frank Sinatra, Hillary Clinton, George Bush, de paus, Stalin en koninginnen Elizabeth en Beatrix gemeen, behalve dat het machtige mensen zijn of waren? Dat het allemaal reptielen zijn. Althans, volgens het opmerkelijke gedachtegoed van de Britse complotdenker David Icke, dat een inspiratiebron lijkt voor de Nederlandse politicus Thierry Baudet. Het boegbeeld van de Nederlandse partij Forum voor Democratie orakelde in een podcast: “Ik geloof dat we bestuurd worden door een wereldwijde samenzwering van kwaadaardige reptielen”. De reacties van de BGC redactie op deze uitspaak waren op zijn zachts gezegd gemengd.

Een jong redactielid met herpetofobie trok lijkbleek weg. Een andere persoon kwam niet bij van het lachen. Een oudere journalist haalde dan weer herinneringen op aan de sciencefiction reeks uit de eighties: V. In die serie nemen reptielachtige aliens vermomd als mensen de aarde over. Gelukkig redden de Amerikanen de wereld.

Maar over een ding is de reactie het eens: de bierwereld is geïnfiltreerd door reptielen en we selecteerden een aantal bieren voor Thierry Baudet.

Snake Bite van brouwerij Het Nest is een blend van een cider en de SchuppenBoer Grand Cru. De Kameleon bieren van brouwerij Den Hopperd passen ook in het rijtje. De naam Kameleon verwijst naar het feit dat in een kleine brouwerij twee brouwsels nooit identiek zijn. Vipère van Brasserie La Source is een smaakvolle IPA. In eigen land kan de politicus zich tegoed doen aan de bieren van Brouwerij De Kameleon.

Persoonlijk doen we niet aan complot denken en houden we het hoofd liever koel, uiteraard met een Koele kikker(*) van Ramses in de hand.

(*) Brouwers houden ook van amfibieën.

Deel dit artikel:

Zelfde categorie

Recente artikelen

Misschien vind je dit leuk

Advertentie
BRUSSELS BEER CHALLENGE 2024
Inschrijvingen zijn open