DUVEL 666

Ons Wekelijks Bier

Jan-Léonard Moortgat, zelf telg van een familie van brouwers wiens biertraditie tot in de 17e eeuw teruggaat, stichtte in 1871 samen met zijn vrouw Maria De Block brouwerij Duvel Moortgat. Onder leiding van de vierde generatie Moortgats groeide de brouwerij uit tot een internationaal begrip, dankzij een focus op kwaliteit en een oprechte passie voor bier. Deze aanpak maakte van Duvel het icoon dat het vandaag de dag is.

Ter ere van de 150ste verjaardag van de stichting van de brouwerij lanceerde de generatie die vandaag aan het roer staat een speciale Duvel variante, de Duvel 6,66%. Het bier is lichter dan de klassieke Duvel, maar wordt met dezelfde gist vergist en toont dus duidelijke familietrekjes. Het gebruik van 3 moutsoorten en 6 hopsoorten zorgen voor een fluwelen mondgevoel en een mooie fruitige toets. “Let the beast go”, zou wijlen Jean-Luc Dehaene zeggen.

Waarom we voor die bier hebben gekozen om het weekend in te zetten? Duvel geeft ons alvast mee dat er makkelijk 666 redenen te bedenken zijn, wij zullen het houden bij het feit dat het bier een medaille wist weg te kapen de Brussels Beer Challenge 2021 en het dus wel goed moet zijn. Ook de grote broer wist daar trouwens een plak binnen te halen en zelfs eentje van een nog iets edeler metaal. Ondertussen is de editie 2022 van de competitie net achter de rug en kunnen we alweer uitkijken naar de bekendmaking van de resultaten op 21 november op Horeca Expo.

Bier: Duvel 6,66%

  • Brouwerij: Duvel Moortgat (BE)
  • Volume: 33 cl
  • Alcohol Volume %: 6,66% ABV
  • Kleur: Goudblond met een lichte waas. Dikke fijnmazige witte schuimkraag.
  • Geur/aroma’s: Zacht moutig. Licht zoetje. Gistig. Fruitig (peer, wat zachte citrus). Bloemige hoptoets. Zacht kruidige hint.
  • Smaak: Moutzoete start. Fris koolzuur. Deftige body. Opkomende bitterheid dat goed gedoseerd blijft hangen in de afdronk. Licht kruidige, frisse afdronk met een goede balans tussen zoet en bitter. Braaf maar erg evenwichtig en dorstlessend.
  • Foodpairing: Een smeuïge risotto met kip en champignons, apero met wat blokjes Père Joseph.
Deel dit artikel:

Zelfde categorie

Recente artikelen

Misschien vind je dit leuk

Advertentie
BRUSSELS BEER CHALLENGE 2024
Inschrijvingen zijn open