Een goddelijke combinatie
Deze camembert vindt zijn oorsprong aan de oevers van de Mark. Hij heeft zijn naam ‘Camarck’ dan ook niet gestolen. Hij wordt gemaakt van rauwe melk van Jersey koeien. De Camarck heeft een natuurlijke korst van witschimmelculturen. De kern is lichtromig tot krijtig. De smaak heeft een unieke toets van champignons. De kaas wordt geproduceerd door Merx Kaas (het voormalige ‘De Lochtenberg’). We pairen deze lekkernij met een Westmalle Tripel.
Deze prachtige en krachtige triple past uitstekend bij dit smeuïge kaasje. De mooie gisttoest van de Westmalle Tripel sluit prefect aan de champignontoets van de kaas. De solide structuur van de tripel kan het uitstekend vinden met de romige smaak en structuur van de Camarck. Om de vettigheid van de kaas te doorklieven is de carbonatie en de bittere toets van het bier het gepaste instrument. Samengevat, dit is een zalige combinatie.
Cover © Merx Kaas
Foto © Westmalle