DAVO OPNIEUW BESTE NEDERLANDSE BIER VAN DE BRUSSELS BEER CHALLENGE

Precies een week geleden zijn de winnaars van de Brussels Beer Challenge bekendgemaakt. DAVO Bieren uit Deventer is daarbij met twee bieren in de prijzen gevallen. De DAVO Bordo won brons in de categorie ‘speciaalbieren (minder dan 7%)’. De Weizenbock pakte goud in de categorie ‘Dunkel Weizen (dubbel)bock’ en werd daarnaast tot ‘beste Nederlandse bier van de competitie’ uitgeroepen. Vorig jaar won DAVO diezelfde titel, destijds met de Bordo.

Twee jaar op een rij beste bier van Nederland op BBC

Vorig jaar vielen dezelfde bieren van DAVO in de prijzen. Toen werd de Weizenbock beloond met zilver. De Bordo bemachtigde destijds goud en het beste bier van Nederland. Meesterbrouwer Arnoud Pijpker: “Ik ben heel blij dat onze bieren weer in de prijzen zijn gevallen tijdens de Brussels Beer Challenge. Het is toch een beetje het WK speciaalbieren, hè? En dan ook nog twee jaar achter elkaar het beste Nederlandse bier van de competitie. Gaaf!”

Weizenbock wint weer

Het was voor de Weizenbock niet de eerste keer dat hij in de prijzen viel. Het bier won al eerder mooie titels, waaronder het Beste Speciaalbock van Nederland. De Weizenbock is diep robijnrood van kleur, zwaar en met de frisse smaak van een Weizen. Fris met bananengeur, en toch het verwarmende van de alcohol met gebrande mout erin.

Bordo: barrel aged cherry sour

De DAVO Bordo is het meest exclusieve bier van DAVO. De barrel aged cherry sour heeft een jaar lang gerijpt op originele houten Bordeaux-vaten. Het kersenbier heeft daar zijn specifieke smaak aan te danken.

Deel dit artikel:

Zelfde categorie

Recente artikelen

Misschien vind je dit leuk

Advertentie
BRUSSELS BEER CHALLENGE 2024
Inschrijvingen zijn open