De geschiedenis van Het Nest leest als een sprookje. Een paar gezworen kameraden richtten in het gezegende jaar 2000 bierproefclub ‘De orde van de zatte mus’ op, als reactie op de kookclub van hun ‘madammen’. Een paar van hen volgden een cursus bier brouwen en de bal was aan het rollen.
Eind 2006 werd een eerste proefbrouwsel gemaakt. De experimenten volgden elkaar op en in 2007 werd een eerste ‘vast bier’ gebrouwen, dat later de naam ‘Schuppenboer’ kreeg. Dit bier viel in de smaak! Door het succes werd besloten het recept op grote schaal te laten brouwen door derden. Dit systeem werkte en andere bieren volgden. Toch bleef het kriebelen en in 2015 werd de huidige brouwerij in Oud-Turnhout in gebruik genomen. Een maand geleden fusioneerde Het Nest met Brouwerij Pirlot.
Recentelijk werd ook het recept van Hertenheer onder handen genomen.
- Brouwerij: Het Nest (BE)
- Volume: 33 cl
- Alcohol Volume %: 4,8 %
- Kleur: Geel/blond, licht troebel met een witte schuimkraag.
- Geur/aroma’s: Sexy en swingend met hoppige, gistige en fruitige toetsen.
- Smaak: Licht, zacht en fris met gistige accenten. Licht bittere afdronk.
- Food pairing: Op een zonovergoten terras, salade met asperges en radijsjes.
Cover © Het Nest
Foto © Bart Van der Perre