DUVEL OF THE CARIBBEAN

Duvel Barrel Aged, The Rum Edition

Leuk nieuws uit de kelders van brouwerij Duvel Moortgat, want de vijfde batch Duvel Barrel Aged is klaar. Duvel-meesterbrouwer Hedwig Neven wilde het barrel aged concept ‘heruitvinden’ en ging in de plaats van bourbonvaten op zoek naar een rum-distilleerderij. Die vond hij aan de andere kant van de oceaan, in Barbados, mijlenver van de brouwerij in Puurs: The West Indies Rum Distillery. Het bleek dé perfecte match en na een eerste succesvolle kennismaking volgde een fantastisch nieuw bier.

Hedwig en Alexandre Gabriel, eigenaar en masterblender van the West Indies Rum Distillery creëerden samen Duvel Barrel Aged n°5, The Rum Edition. Een uniek degustatiebier van 12% alc.vol. dat gebrouwen werd met respect voor de authentieke smaak van Duvel, maar met een verrassende Caraïbische twist en zoete, krachtige rumtoetsen van vanille, gedroogd fruit en eik.

In 2017 zag de eerste Duvel Barrel Aged het levenslicht. Een uniek degustatiebier gerijpt op houten whiskyvaten, afkomstig van gerenommeerde Amerikaanse bourbon distilleries. Drie jaar en vier succesvolle edities Duvel Barrel Aged later, wilden de Duvelbrouwers het ietwat anders aanpakken. Geen bourbonvaten deze keer, wél rumvaten. Duvelmeesterbrouwer Hedwig Neven liet houten vaten van The West Indies Rum Distillery in Barbados in de Duvelkelders plaatsen. Na maandenlang rijpen, kan je dit najaar – vanaf oktober 2020 – een gezellig diner met vrienden en familie afsluiten met een glas Duvel Barrel Aged – The Rum Edition.

“Een complex bier als Duvel brouwen is altijd een uitdaging. Duvel laten rijpen in houten rumvaten is nóg een grotere challenge. Je hebt écht maar ‘one shot’ om het goed te doen. En of het gelukt is. Het werd een bier met respect voor de authentieke smaak van Duvel, maar met een verrassende Caraïbische twist.” – Hedwig Neven, meesterbrouwer

The West Indies Rum Distillery, opgericht in 1893 is gelegen op een Caraïbisch strand in het exotische Barbados. Hun rumvaten zijn, zelfs na jaren, nog steeds doordrenkt met de originele rum. Door het rijpen van de klassieke Duvel in de eiken houten vaten, kreeg het goudkleurige speciaalbier krachtige, typische rum toetsen (vanille, gedroogd fruit en eikenhout). Duvel Barrel Aged, the Rum Edition, is een bier voor kenners, genieters en Duvel lovers. Gemaakt om van te genieten met vrienden en familie. Perfect om te serveren op het einde van een feestelijke maaltijd of naast een knetterend haardvuur dit najaar. Dit speciaalbier paired goed met sterke kazen, wildgerechten, (gegrilde) vleesgerechten, chocolade, exotisch fruit, pompoen, sushi of kaneel.

Het speciaalbier is verkrijgbaar vanaf oktober 2020. En omdat de ervaring én het bier zo uniek is, komt het bier in een speciale cadeauverpakking. Het gaat trouwens om een gelimiteerde editie. Er zijn slechts 71.820 flessen. Duvel lovers zullen dus snel moeten zijn als ze een felbegeerde fles Duvel Barrel Aged 2020 willen bemachtigen … blijf dus de webshop van Duvel in de gaten houden of zoek een verdeler die er nog eentje opzij heeft liggen. Wil je nooit meer dat gevoel van ‘Damed, gemist’ dan kun je je ook altijd op de wachtlijst laten zetten om een vat van de volgende editie te kopen. Zo ben je tenminste echt zeker!

Deel dit artikel:

Zelfde categorie

Recente artikelen

Misschien vind je dit leuk

Advertentie
Dutch Beer Challenge 2024
Schrijf uw bieren in!