Duivelse scampi’s met Duvel
Hoera, het is weekend! Maar eerlijk? Wij zijn doodop na een hele week werken. In plaats van uit te gaan, houden wij liever een feestje in ons kot. BGC start met een nieuwe reeks ‘Easy Friday Night Beer Dinners’. We publiceren de komende maanden een eenvoudig en smakelijk (bier)recept voor een heerlijke en ontspannende start van het weekend. Je mag natuurlijk ook steeds een bijpassende biersuggestie verwachten. We starten met het recept van ‘Duivelse scampi’s met Duvel’.
Dit is een echte klassieker die iedereen lust. Met ons BGC recept zit je zo aan tafel!
Ingrediënten:
- 24 scampi’s
- 1 fijngesnipperde ui
- 25 cl room
- 20 cl Duvel
- 1 koffielepel Sambal Oelek
- Klontje goede boter
- Handvol fijngesnipperde koriander
- Peper & zout
Bereidingswijze:
- Pel de scampi’s en verwijder de darmkanalen
- Smelt de boter in een pan en stoof de ui aan.
- Voeg de scampi’s toe en bak ze kort.
- Voeg de sambal toe en laat even meebakken.
- Voeg de Duvel en de room toe en laat gedurende 5 minuten inkoken.
- Voeg de koriander toe.
- Serveer met rijst of stokbrood.
Pairing:
Dit is een no brainer, een schuimende en parelende Duvel past uitstekend bij dit gerecht.
Cover © Freepik
Foto © Bart Van der Perre