Salade op grootmoeders wijze met Oscar Blond
Een pittig, smakelijk en gemakkelijk gerecht, dat zowel warm als koud gegeten kan worden. We kiezen als begeleidend bier een Oscar Blond van Brouwerij Eutropius in Menen.
Ingrediënten:
- 500 gr witte champignons
- 350 gr fijngesneden gerookt spek
- 4 el graanmosterd van Wostyn
- 2 dl room
- 1 gewassen kropsla
- 4 tomaten in partjes gesneden
- handvol fijngehakte platte peterselie
- Peper & zout
Bereidingswijze:
- Kuis en snij de champignons in vier.
- Bak het spek in eigen vet in een pan en haal uit de pan.
- Bak de champignons in dezelfde pan.
- Voeg het spek, de mosterd en de room toe.
- Laat een paar minuten inkoken en kruid met peper & zout.
- Verdeel de sla over vier borden.
- Giet de saus over de vier borden en garneer met de partjes tomaat en de peterselie.
- Serveer met bruin boerenbrood.
Pairing:
Oscar Blond is een bier van 6,6% ABV met een gistig, fruitig en hoppig karakter en een vrij bittere afdronk. De gistige hint van het bier pairt mooi met de champignons, terwijl de hoppige fruitige toetsen voor verfrissing zorgen. De bitterheid reinigt ons pallet.