EASY FRIDAY NIGHT BEER DINNERS

Gebakken zeetong

Zeetong is en blijft de culinaire vedette uit de Noordzee. Elke lekkerbek weet het maar al te goed: Een tong moet 3 keer zwemmen: één keer in het water, één keer in de boter en één laatste keer in het bier. We pairen de delicate vis met een Tournay Triple van Brasserie de Cazeau.

Ingrediënten:

  • 4 panklare zeetongen
  • Goede boter
  • Bloem
  • 1 citroen
  • Gesnipperde peterselie
  • Peper & zout

Bereidingswijze:

  1. Kruid de zeetongen met peper en zout en wentel door de bloem.
  2. Smelt de boter in een grote pan.
  3. Bak de zeetongen een paar minuten aan elke kant in de hete boter.
  4. Haal de zeetongen uit de pan en pers de citroen boven de pan uit.
  5. Voeg de peterselie toe.
  6. Leg de zeetongen op een bord en giet de saus erover.
  7. Serveer met frietjes of natuuraardappelen.

Pairing:

De krachtige tripel met zijn hinten van hop en pompelmoes past uitstekend bij het gerecht. Het bier is subtiel gewoon om de vis niet te overheersen en heeft genoeg power om de botersaus weerwerk te bieden. Het aanwezige koolzuur en de hopbitterheid reinigen het pallet.

Cover © Lekker van bij Ons

Deel dit artikel:

Zelfde categorie

Recente artikelen

Misschien vind je dit leuk

Advertentie
Dutch Beer Challenge 2025
In december starten de inschrijvingen!