EBCU BIERSTIJLEN

EBCU is een onafhankelijk samenwerkingsverband van bierverenigingen in Europa. De afkorting staat voor ‘Europese Bierconsumentenunie’. De hoofddoelen van de vereniging zijn: ‘Instandhouding van de Europese Biercultuur’ en in het verlengde daarvan de ‘bevordering van het traditionele bier en ondersteuning van traditionele brouwerijen’. Achterliggend doen is vooral de diversiteit binnen het bieraanbod te vrijwaren. Daarnaast strijdt de vereniging voor het correct informeren van de consument en voor een eerlijke prijszetting (vooral gericht op het (on)redelijk belasten van bier). Dit is waarlijk een nobel streven. Recentelijk publiceerde EBCU in haar streven naar ‘correct informeren’ een lijst van de belangrijkste bierstijlen om de consument een houvast te geven.

International bier bestseller Tim Webb nam de pen ter hand en maakte een mooie omschrijving van de belangrijkste stijlen. De indeling is apart te noemen, maar er zit zeker een logica in. Elke indeling stoelt sowieso op bepaalde keuzes en heeft altijd zijn voor- en nadelen ‘en dus voor- en tegenstanders).

Toch nog even meegeven : “De compilatie van bierstijlen maakt deel uit van de EBCU missie om  te informeren en een rijke keuze aan diverse bieren te promoten. Deze gids is volledig onafhankelijk en is samengesteld  zonder hulp van sponsoring of reclame”.

www.ebcu.org/the-beer-styles-of-europe-and-beyond/

Foto’s © Bart Van der Perre

Deel dit artikel:

Zelfde categorie

Recente artikelen

Misschien vind je dit leuk

Advertentie
BRUSSELS BEER CHALLENGE 2024
Inschrijvingen zijn open