Everzwijn à la Westmalle Dubbel

Everzwijnenstoofvlees à la Westmalle Dubbel is een verfijnd gerecht dat de robuuste smaken van wild combineert met de rijke, diepe tonen van Westmalle Dubbel bier. Het is een ode aan het jachtseizoen en het versterkt de inwendige mens tijdens koude en natte dagen.

Ingrediënten:

  • 1 kg everzwijnenstoofvlees
  • 200 gr gerookt spek in blokjes
  • 250 gr champignons in kwartjes gesneden
  • 3 gote uien fijngesnipperd
  • 75 cl Westmalle Dubbel
  • 2 el bloem
  • 3 el bosbessenconfituur
  • 1 el scherpe mosterd
  • 2 sneden peperkoek in kleine blosjes gesneden
  • Bouquet garni
  • 5 jeneverbessen
  • 2 Kruidnagels
  • 1 steranaijs
  • 1 kaneelstokje
  • Hoeveboter
  • Pepper & zout

Bereidingswijze:

  • Smelt een klontje boter in een braadpan en kleur de stukjes vlees aan.
  • Smelt een klontje boter in een grote (gietijzeren) braadpot en stoof de uien gedurende 10 minuten aan op een laag vuur.
  • Voeg het vlees en de champignons toe.
  • Voeg de bloem toe en roer grondig.
  • Giet de Westmalle Dubbel in de braadpan en roer de aanbaksel los (deglaceren noemen ze dat).
  • Voeg het bier bij het vlees en de groenten.
  • Voeg de mosterd, de confituur en de peperkoek toe
  • Voeg het bouquet garni en de kruiden toe.
  • Kruid met peper en zout.
  • Laat gedurende drie uren zacht sudderen.
  • Serveer met een witloofsalade en kroketten.

Pairing:

De pairing van everzwijnenstoofvlees à la Westmalle met Westmalle Dubbel is een perfecte match door de complementaire smaken. Westmalle Dubbel is een rijke en volle Trappist met tonen van donker fruit, karamel, en een subtiele bitterheid. De lichte zoetheid van het bier versterkt de diepe, aardse smaken van het everzwijn, terwijl de zachte bitterheid en de fruitige toetsen van de Westmalle Dubbel zorgen voor een frisse, evenwichtige combinatie.

Probeer ook dit wildrecept met Westmalle Dubbel.

Foto © Bart Van der Perre

Deel dit artikel:

Zelfde categorie

Recente artikelen

Misschien vind je dit leuk

Advertentie
BRUSSELS BEER CHALLENGE 2024
Prijsuitreiking op 18/11 tijdens Horeca Expo