en Blonde Stoot
Filet d’Anvers wordt traditioneel bereid uit de spier van het ‘muistuk’. Een heel mager, maar ook heel taai stukje vlees van het rund. Het vlees vlees wordt eerst gepekeld, vervolgens mag het een tijdje rijpen. Om daarna gedroogd en gerookt te worden. Het vlees wint aan smaak en de textuur wordt aanzienlijk opgewaardeerd. Het taai stuk vlees wordt getransformeerd tot verfijnd broodbeleg. We serveren bij deze Antwerpse lekkernij een ‘Blonde Stoot’ van de Antwerpse Brouwerij Cabardouche. Een vriendelijk bier met een licht hoppig en fruitig karakter. De Filet d’ Anvers vindt een waardige partner in dit zachte bier en kan de eerste viool spelen in deze pairing.
Top producent
De slagersfamilie Michielssen uit Schoten is al sinds de jaren 1920 actief. In 1967 beslist Louis Michielssen om de activiteiten in de slagerij achter zich te laten en zich toe te leggen op de productie van o.a. filet d’Anvers. Ondertussen staat met Louis-Philippe de derde generatie klaar om de traditie verder te zetten. Tot op heden wordt de filet d’Anvers bereid met de kruidenmengeling van zijn grootvader.
Foto ©VLAM