Het ‘Friesisches Brauhaus zu Jever’ zette het kleine ingeslapen kuststadje Jever letterlijk op de kaart. Het verhaal achter de brouwerij is allesbehalve spectaculair, het is zelf een tikkeltje saai. De brouwerij werd in 1848 opgericht door Diedrich König. Het was slechts een van de vele regionale brouwerijtjes in Noord-Duitsland. De brouwerij overleefde alle stormen zonder al te veel averij. Na een reeks overnames werd de brouwerij in 2005 opgekocht door de Radeberger Group. Een klassiek verhaal … Gelukkig zijn de bieren een stuk spannender.
De Jever Pilsener staat bekend als een heel hoppige en zuivere pils.
- Brouwerij: Friesisches Brauhaus zu Jever (DE)
- Volume: 33 cl
- Alcohol Volume %: 4,9%
- Kleur: Helder blond met een stabiele witte schuimkraag.
- Geur/aroma’s: Hele zuivere neus met hinten van mout en hop.
- Smaak: Fris en zuiver, wederom toetsen van hop en mout, heerlijke bittere afdronk.
- Food pairing: Aperitief, na het maaien van het gazon, taco’s met goujonettes van kabeljauw.
Cover © Bart Van der Perre
Foto © Friesisches Brauhaus zu Jever