KAASKENNER WORDT JE ZO

Vele bierliefhebbers houden ook van kaas, zeker in de combinatie met een mooi glas van hun lievelingsdrank. De laatste uitgave in de leuke reeks ‘… kenner word je zo’ gaat over kaas. Het boek begint met een beknopte geschiedenis en de productiewijze van de kaas. Uitgebreid wordt uitgelegd hoe melk uiteindelijk kaas wordt en welke hoofdsoorten kaas er allemaal zijn. Zo is er bijvoorbeeld verse kaas, weikaas, geaderde kaas, smeltkaas, … . Het tweede deel van het boek gaat over kaassoorten van over de hele wereld. Per soort is er een bondige beschrijving opgenomen met volgende elementen: herkomst, uitzicht, smaak, … . Het derde deel gaat over terroir en geografie. Het laatste deel gaat over proeven en genieten. Hoe proef ik kaas? Hoe stel ik een kaasplank samen. Een leuk boek voor de lekkerbekken onder ons.

Kaaskenner word je zo – Tristan Sicard – Uitgeverij Good Cook – ISBN 9789461432001 – € 24,95

Deel dit artikel:

Zelfde categorie

Recente artikelen

Misschien vind je dit leuk

Advertentie
Dutch Beer Challenge 2025
In december starten de inschrijvingen!