Een klassiek Vlaams gerecht bereidt met een historisch bier uit Antwerpen.
Ingrediënten:
- 4 moten kabeljauw van 250g
- 2 grote uien fijngesnipperd
- 1 dl Seef
- 1 dl visbouillon
- 2 el broodkruim
- 60 g boter
- 1 takje tijm
- 1 laurierblaadje
- Peper & zout
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 175° C.
- Smelt 10 g boter en stoof de uien glazig.
- Schik de uien in een diepe ovenschaal. Leg er de tijm en laurier op.
- Kruid de kabeljauw met peper van de molen en zout.
- Leg de filets op de uien.
- Overgiet met het bier en de visbouillon.
- Strooi het broodkruim over de schotel. Dek af met een vel aluminiumfolie en schuif 15 minuten in de voorverwarmde oven .
- Haal de vis uit het pocheervocht. Giet het pocheervocht over in een kookpot, verwijder tijm en laurier. Laat het kookvocht inkoken en roer er dan van het vuur de resterende boter door. Kruid bij met peper van de molen en zout.
- Leg de vis op de borden en lepel de saus erover.
- Serveer met roggebrood.
Pairing:
Seefbier, met zijn frisse en licht kruidige smaak, sluit perfect aan bij de delicate smaak van kabeljauw in het gerecht. De zachte tonen van het bier versterken de smaak van de vis zonder deze te overheersen. Dit is een topparing.
Foto © Bart Van der Perre