Een recept dat de ‘gemakkelijkheid zelve’ is. Je kan gerust een glas bier drinken tijdens de bereiding, de kans dat het misgaat is onbestaande. En bovendien is het super lekker, zeker met een Val Dieu Brune erbij.
Ingrediënten:
- 12 lamskoteletjes
- 1 kg ontvelde, ontpitte en in blokjes gesneden tomaten
- Bosje basilicum, gewassen en fijngehakt
- 1 teentje fijngehakte look
- Hoeveboter
- Olijfolie
- Peper & zout
Bereidingswijze:
- Smelt een klontje boter in een pan.
- Bak de koteletjes in de boter.
- Verwarm een scheutje olijfolie in een pan en wentel de blokjes tomaat in de olie. Voeg de knoflook en de basilicum toe.
- Serveer de tomaatjes en de kotelet met vers stokbrood.
Pairing:
De Val Dieu Brune is een klassieke ietwat stevige Dubbel van 8%. De bruine kleur dankt dit bier aan het gebruik van gebrande mouten, deze mouten zorgen voor licht gebrande toetsen die mooi aansluiten bij de gebakken koteletjes. De tomaatjes en de basilicum zorgen voor een frisse toets. De bittere toets in de afdronk van het bier maakt het geheel net iets spannender.