LEREN BIERPROEVEN

Bird Brewery deelt dit jaar hun liefde voor bier met unieke brouwsels om samen te proeven. Om de maand lanceert de brouwerij twee bieren met een klein verschil, zoals een toevoeging van dry hop of fruit, of oak aged vatgerijpt bier. Bij alle brouwsels organiseren zij een gratis online proeverij met vier biersommeliers om de bieren samen te proeven. De eerste bieren – Hop en Extra Hop – zijn nu uit.

Leren proeven

In de serie Leren Proeven brengt Bird Brewery dit jaar iedere keer twee bieren uit. Tijdens de proefsessie proeven zij in een gratis online proeverij – aanmelden via facebook – met vier biersommeliers de twee bieren die gebaseerd zijn op dezelfde basis, zodat men het verschil goed kan proeven. Aan de hand van een proefformulier – gratis te downloaden via de website – worden de bieren besproken en wordt ingegaan op de verschillen.

Hop versus Extra Hop

Tijdens de eerste proefsessie worden Hop en Extra Hop geproefd. En ja, het draait om hop. Zo simpel is het. De variëteiten zijn echter enorm. Bloemig, fruitig, kruidig, aards, citrus: het is slechts een greep uit de mogelijke smaken en geuren. Voeg daaraan toe dat het ontzettend veel invloed heeft op welk moment tijdens het brouwproces de hop wordt toegevoegd. Genoeg redenen om samen te proeven.

Offline en online proeverij: 24 februari om 19.00 uur

De eerste proeverij is op 24 februari om 19.00 uur via Facebook. “We doen de sessie live vanuit het brouwlab in ons proeflokaal House of Bird en die is gratis te volgen”, vertelt medeoprichter en biersommelier Rik van den Berg. “Daarnaast is het ook mogelijk om in ons proeflokaal live mee te proeven. Onze biersommelier Stephanie Verkerk geeft ter plekke uitleg en vragen kunnen meteen worden gesteld. Op die manier brengen we online en offline bij elkaar.”

Deel dit artikel:

Zelfde categorie

Recente artikelen

Misschien vind je dit leuk

Advertentie
BRUSSELS BEER CHALLENGE 2024
Inschrijvingen zijn open