Meint waterlander

Nieuwe directeur Nederlandse Brouwers

Nederlandse Brouwers heeft met ingang van 16 maart 2023 Meint Waterlander benoemd tot nieuwe directeur van Nederlandse Brouwers. Hij volgt Lucie Wigboldus op die met ingang van 1 april algemeen directeur wordt van de Stichting Hulphond Nederland

Nederlandse Brouwers voorzitter Fred Teeven: “Wij kijk ernaar uit met Meint aan de slag te gaan voor de Nederlandse Brouwers. Meint combineert kennis van de biersector, politieke ervaring en zijn jarenlange ervaring als woordvoerder en communicatieadviseur in een maatschappelijk relevante omgeving.” Meint Waterlander was de afgelopen twee jaar woordvoerder en manager communicatie van zowel de vereniging Nederlandse Brouwers als de vereniging Frisdranken, Waters, Sappen (FWS). Daarvoor was hij onder andere woordvoerder raad van bestuur van PwC. “De Nederlandse biersector is een prachtige sector om me voor in te zetten”, aldus Meint Waterlander. “De brouwerijen maken een prachtig product waarvan vele Nederlanders genieten, ze zijn zich terdege bewust van hun maatschappelijke verantwoordelijkheid en maken daar ook echt werk van.”

Fred Teeven: “Lucie heeft de afgelopen bijna vier jaar veel voor de biersector betekend en belangrijke stappen gezet om onze vereniging klaar te maken voor de toekomst. Zo heeft ze tijdens de COVID-19 crisis continu de gevolgen voor de brouwers onder de aandacht gebracht, zijn verbeteringen doorgevoerd in de organisatie, heeft ze het statiegeld op blik-dossier getrokken namens de brouwers en was ze de aanjager van het invulling geven aan de afgesproken commitments in het kader van het Preventieakkoord. Daarnaast heeft Lucie de nodige tegenkracht gegeven richting allen die vinden dat we niet meer gewoon mogen genieten van een goed glas bier. Graag hadden we Lucie langer aan onze vereniging verbonden. We gunnen Lucie van harte de prachtige stap die ze zet. De Stichting Hulphond Nederland is een organisatie waar ze al langer bij betrokken is en die haar erg aan het hart gaat. Wij wensen haar veel succes.”

Deel dit artikel:

Zelfde categorie

Recente artikelen

Misschien vind je dit leuk

Advertentie
BRUSSELS BEER CHALLENGE 2024
Inschrijvingen zijn open