Zin in iets warms en kruidigs? Deze Mexicaanse gehaktballetjes in paprikasaus zijn snel klaar en smaken altijd. Serveer met rijst en een frisse Westmalle Dubbel erbij – klaar!
Ingrediënten
- 500 g gemengd gehakt
- 1 rode paprika
- 1 groene paprika
- 1 fijngesneden sjalot
- 2 blikken gepelde tomaten
- 1 teentje knoflook
- 1 el olijfolie
- Peper & zout
- 10 korianderbolletjes
- 1 el marjolein
- ½ mespunt pili-pili
Bereiding
- Kruis het gehakt met peper en zout en vorm balletjes (pingpongbalformaat).
- Verhit de olijfolie in een grote kookpot.
- Fruit de fijngesneden sjalot glazig.
- Voeg de tomaten (in stukken), knoflook, paprika, korianderbolletjes, pili-pili en marjolein toe. Breng op smaak met peper en zout.
- Voeg de gehaktballetjes één voor één toe, zodat de saus blijft koken. Dek af en laat 20 minuten sudderen.
- Serveer met rijst.
Foodpairing:
De rijke, moutige tonen en fruitige toetsen van Westmalle Dubbel sluiten perfect aan bij de tomaten, kruiden en zachte pittigheid van dit gerecht. De romigheid van het bier verzacht de pili-pili net genoeg, en de subtiele bitterheid snijdt mooi door het vettige van het gehakt. Match made in Trappist-heaven.
Cover © Bart Van der Perre