Mexicaanse vleesballetjes & Westmalle Dubbel

Zin in iets warms en kruidigs? Deze Mexicaanse gehaktballetjes in paprikasaus zijn snel klaar en smaken altijd. Serveer met rijst en een frisse Westmalle Dubbel erbij – klaar!

Ingrediënten

  • 500 g gemengd gehakt
  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • 1 fijngesneden sjalot
  • 2 blikken gepelde tomaten
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el olijfolie
  • Peper & zout
  • 10 korianderbolletjes
  • 1 el marjolein
  • ½ mespunt pili-pili

Bereiding

  1. Kruis het gehakt met peper en zout en vorm balletjes (pingpongbalformaat).
  2. Verhit de olijfolie in een grote kookpot.
  3. Fruit de fijngesneden sjalot glazig.
  4. Voeg de tomaten (in stukken), knoflook, paprika, korianderbolletjes, pili-pili en marjolein toe. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Voeg de gehaktballetjes één voor één toe, zodat de saus blijft koken. Dek af en laat 20 minuten sudderen.
  6. Serveer met rijst.

Foodpairing:

De rijke, moutige tonen en fruitige toetsen van Westmalle Dubbel sluiten perfect aan bij de tomaten, kruiden en zachte pittigheid van dit gerecht. De romigheid van het bier verzacht de pili-pili net genoeg, en de subtiele bitterheid snijdt mooi door het vettige van het gehakt. Match made in Trappist-heaven.

Cover © Bart Van der Perre

Deel dit artikel:

Zelfde categorie

Recente artikelen

Misschien vind je dit leuk