Tijdens de tiende editie van de Craft Beer China Conference & Exhibition (CBCE) werd één ding duidelijk: de Chinese bierwereld is volop in beweging. Traditie en innovatie gaan hand in hand.
Pils blijft koning… voorlopig
Snow en Tsingtao? Nog steeds de grootste. Lichte, frisse pilseners blijven populair. Vooral in horeca en supermarkten. Maar… er broeit iets nieuws.
Craftbier rukt op – en NEIPA leidt de dans
In steden als Shanghai, Beijing en Chengdu groeit een andere biercultuur. NEIPA’s zijn hot. Troebel, fruitig, zacht, met een matige bitterheid En Chinezen maken er hun eigen versies van: Double NEIPA, Milkshake IPA, zelfs Triple. Perfect afgestemd op hun smaak.
Thee + bier = trendalarm
Dé verrassing op CBCE 2025? Theebieren. Denk: oolong, jasmijn of pu’er in het brouwproces. Dat levert elegante, spannende smaken op. Sommigen noemen ze al speels “Tea Bears”. Een nieuwe stijl in wording? Wie weet.
Internationale erkenning
Ook van buitenaf komt respect. Tijdens CBCE zette de Brussels Beer Challenge Chinese brouwers in de bloemetjes. Winnaars kregen op de beursvloer hun trofeeën uitgereikt.
China bewijst: craftbier van topkwaliteit komt allang niet meer alleen uit het Westen.