Oktoberfest

Ons wekelijks bier

Ooit stelde Gerhard Schröder voor om de ‘Dag van de Duitse Eenheid’ als feestdag af te schaffen ten gunste van de economische activiteit van het land. Daar kwam niets van in huis en dus hebben onze Duitse vrienden vandaag nog steeds vrij. Met een groots feest in Berlijn vieren ze de 35ste verjaardag van de hereniging van de ‘twee Duitslanden’. Ook in een stad van de deelstaat die de voorzitter van de Bundesrat aanlevert wordt een groots evenement opgezet.

In München willen ze niet wachten tot ze als deelstaat weer aan de beurt zijn. Daar is het sowieso feest. Het Oktoberfest eindigt op de eerste zondag van oktober en indien de dag van de Duitse Eenheid er net achter zou vallen, worden de feestelijkheden gewoon verlengt. Het is dus altijd Oktoberfest op 3 oktober.

Het lichte ‘Festbier’ zal daar dus wel rijkelijk vloeien. Wij doen met plezier mee maar dan wel met een originele Märzen… van Amerikaanse bodem. Klinkt misschien wat vreemd, maar in de US zijn Oktoberfesten gigantisch populair. Je zal veel moeite moeten doen om het te ontlopen als je rond deze periode Uncle Sam gaat bezoeken. Veel brouwerijen maken dan ook een ‘Oktoberfest’ bier en daar kraken wij eentje van, de gouden medaille van de Brussels Beer Challenge in de categorie German-Style Märzen. Zum Wohl

Bier: Oktoberfest

  • Brouwerij: The Virginia Beer Company (US)
  • Volume: 16 ounces (473 ml)
  • Alcohol Volume %: 5,0 %
  • Zicht: Helder koperkleurig bier met een fijnmazige witte schuimkraag.
  • Geur/aroma’s: Versgebakken brood. Lichte toast. Fris grassig vleugje hop.
  • Smaak: Weerspiegelt de neus met een klein moutzoetje in de aanzet (licht karamel), wat meer hoppige hinten die evenwicht komen brengen en een aangename en redelijk droge finale die uitnodigt tot een volgende slok.
  • Foodparing: Pretzel, Bratwurst, Schweinshaxe.

“Deutschland, Deutschland über alles, über alles in der Welt”!

Deel dit artikel:

Zelfde categorie

Recente artikelen

Misschien vind je dit leuk