Viskoekjes zijn lekker en goedkoop. Je hoeft helemaal geen keukenpiet te zijn om ze te maken. Ze zijn bovendien uiterst geschikt voor een etentje met vrienden. Serveer de koekjes met zoete chilisaus en een oosterse salade. Een goed glas Belgische pils is een uitstekende begeleider.
Ingrediënten:
- 250 g wijting filets
- 250 g grote gepelde garnalen
- 1 el Thaise rode currypasta
- 3 tl bruine suiker
- 3 tl vissaus
- 1 ei
- 1 limoenblaadje
- 1 el verse koriander
- Olie om in te frituren (zonnebloemolie of arachideolie)
- Peper & zout
Bereidingswijze:
- Doe alle ingrediënten in een keukenmachine en pulseer tot een fijn gemalen vochtige massa.
- Proef van het mengsel en kruid eventueel bij.
- Vorm platte koekjes van ongeveer 5 cm doorsnede.
- Verhit de olie in een wok- of diepe pan.
- Bak de koekjes in de hete olie tot ze gaar zijn en een bruin korstje hebben.
- Serveer met een oosterse salade.
Pairing:
De klassieker der klassiekers, een licht hoppige en moutige pils, doet wat het moet doen. De pils en de koekjes pairen op een perfecte manier. Hoppig genoeg om het ‘vet’ en de ‘hitte’ te snijden. Rond en moutig genoeg om het gerecht met een zachte hand te begeleiden. Denk aan een La Rulles pils of een Cristal.
Cover © Freepik
Foto © Bart Van der Perre