ROT(TERDAMSE) KOPPEN

Negen Rotterdamse koppen sieren Vedett-bierflesjes en cafémuren

Ingelijst is de naam van een creatief project dat vorig jaar startte in Utrecht en speciaal werd opgezet om horecamedewerkers na de coronacrisis in het zonnetje te zetten. In samenwerking met Vedett vereeuwigde jonge illustrator Libra Telako toen negen Utrechtse en nu negen Rotterdamse horecagrootheden met haar kleurrijke en opvallende stijl. Deze zomer sieren negen markante Rotterdamse koppen de etiketten van Vedett-flesjes. Stuk voor stuk mensen die het verschil maken in eetzaken en het café.

Het is vaak het personeel dat het verschil maakt. Die glimlach die je gratis bij je biertje krijgt, het luisterend oor achter de bar en de goede gesprekken tussen de bestellingen door. Na jaren van lockdowns en onzekerheid is het daarom belangrijk deze onmisbare mensen eens goed te bedanken. Omdat ze er weer staan. Omdat ze bestaan. En omdat ze elke dag net weer een beetje mooier maken.

Rotterdammers, Ingelijst

Deze zomer sieren negen markante Rotterdamse koppen de etiketten van Vedett-flesjes. Stuk voor stuk mensen die het verschil maken in eetzaken en het café. Illustrator Libra Telako, 19 jaar en net afgestudeerd, tekende de portretten net zoals zij eerder in Utrecht deed. Dit keer gaat het om negen Rotterdammers, Ingelijst. Haar werk is te zien op zowel het bierlabel als op plexiglas, want de serie wordt van 27 juni tot 1 juli tentoongesteld bij Tech Noir waar ook de opening plaats vindt op 27 juni. Eigenaar Loran van Tech Noir werd uiteraard ook vastgelegd. Naast alle portretten zijn ook interviews met de horecamedewerkers te lezen en wordt kort weergegeven wat hen drijft en motiveert.

Genieten

Thomas, eigenaar van restaurant Westkop in hartje Rotterdam, is een van de personen die in het zonnetje worden gezet: “De horeca is mijn lust en mijn leven, ik werk al sinds mijn achttiende in de sector en zou ook niet anders willen. Ik ben op mijn best als de zaak op volle toeren draait, dus die lockdowns waren flink slikken. Gelukkig zijn we nu weer open en kan ik als vanouds genieten van de gezelligheid en het sociale contact dat mijn vak zo mooi maakt. Het is geweldig dat Vedett de Rotterdamse horecamedewerkers op deze manier wil bedanken. En daarbij vind ik het natuurlijk ook top om mijn kop op een flesje terug te zien. My 15 minutes of fame!”

Deel dit artikel:

Zelfde categorie

Recente artikelen

Misschien vind je dit leuk

Advertentie
BRUSSELS BEER CHALLENGE 2024
Inschrijvingen zijn open