SAMEN ONAFHANKELIJK

CRAFT introduceert het ‘Samen Onafhankelijk’ zegel

Sinds 24 februari is op bierverpakkingen het ‘CRAFT Brouwers Samen Onafhankelijk’ zegel te zien. CRAFT, de branchevereniging voor onafhankelijke bierbrouwerijen, stelt dit zegel ter beschikking aan haar leden om te gebruiken op verpakkingen voor bier. Hiermee laat een bierbrouwerij zien aangesloten te zijn bij CRAFT, en zich achter de waarden van de vereniging te scharen.

CRAFT-voorzitter Jos Oostendorp is verheugd over de introductie van dit zegel. “Het zegel laat duidelijk zien waar een brouwerij voor staat. CRAFT-brouwers maken eerlijk, authentiek bier. Dat komt bijvoorbeeld tot uiting in volledige transparantie over de gebruikte ingrediënten, productielocatie en het gebruik van hoogwaardige grondstoffen. CRAFT brouwerijen zetten kwaliteit bovenaan.”

Het zegel is gemaakt door designbureau Objekt Studio. Grafisch ontwerper Bruno van der Laan: “Het zegel heeft een ronde vorm voor de vriendelijkheid en toegankelijkheid, met hier en daar een knipoog. De tekst is 45 graden gekanteld, de beste hoek om bier te schenken. In het midden zien we een gedraaide druppel, en tegelijkertijd vormt deze druppel een location pin om het lokale aspect van de CRAFT-brouwerijen te benadrukken. Onafhankelijk, tegen de stroom in, sterk, mét humor!” Oostendorp vult aan: “De tekst ‘CRAFT Brouwers Samen Onafhankelijk‘ drukt precies uit wat CRAFT is: een verbond van onafhankelijke brouwerijen.” Hij verwacht dat het zegel de consument zal helpen een keuze te maken uit het rijke bieraanbod. “In Nederland worden veel fantastische bieren gemaakt. We hopen dat het zegel voor de consument tot herkenning gaat leiden. Een keuze voor een bier van een CRAFT-brouwerij is een keuze voor een bier van een onafhankelijke Nederlandse brouwerij, dat op professionele wijze wordt gemaakt en voor een eerlijke prijs wordt verkocht”, concludeert hij.

Het zegel is in twee vormen beschikbaar, en kan in elke kleur worden toegepast op bierverpakkingen zoals flessen, blikjes maar ook op dozen en ander materiaal. Het zegel kan worden gebruikt door brouwerijen die hun eigen bieren brouwen.

Deel dit artikel:

Zelfde categorie

Recente artikelen

Misschien vind je dit leuk

Advertentie
BRUSSELS BEER CHALLENGE 2024
Inschrijvingen zijn open